Tip: zorg voor een rustige achtergrond

Tip: zorg voor een rustige achtergrond

Redactie digifoto Starter 2435

Beginnende fotografen zijn vaak zo druk bezig met het schepstellen op de ogen, of het poseren van het model, dat ze weinig tot geen aandacht geven aan de achtergrond. Daarom onze tip: zorg voor een rustige achtergrond.

Hoewel dit in eerste instantie een logische tip lijkt, wordt het door beginnende fotografen nog regelmatig vergeten. Beginnende fotografen zijn vaak zo druk bezig met het schepstellen op de ogen, of het poseren van het model, dat ze weinig tot geen aandacht geven aan de achtergrond. Pas als ze de foto terugzien, komen ze erachter dat er een tak uit het hoofd van het model komt, of dat de achtergrond te veel afleidt.

Achtergrond

Onscherpe achtergrond

Eén van de manieren om een achtergrond rustiger te krijgen is om gebruik te maken van een grote diafragma. Dit maakt de achtergrond onscherp, waardoor deze een stuk rustiger overkomt. Maar de beste manier om een een rustige achtergrond te krijgen blijft natuurlijk om je onderwerp voor een rustige egale achtergrond te plaatsen zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Nog een tip, blijf de achtergrond continu in de gaten houden. Er kan altijd nog iemand langslopen waardoor de achtergrond kan veranderen. Wees niet bang om te verplaatsen als je een goede achtergrond hebt gevonden.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie