Vang de juiste sfeer

Tip van de dag: ga de deur uit om buiten te fotograferen!

Jasper van Bladel 1375

Als fotograaf of fotografieliefhebber zie je on- en offline de mooiste foto’s langskomen. Die kunnen inspirerend werken, maar ook juist andersom. Misschien krijg je het idee dat je zelf nooit zulke mooie foto’s kunt maken, of dat jouw foto’s niets toevoegen. Een tip van ons: denk bij het fotograferen vooral niet te moeilijk en ga naar buiten met je camera.

Bij het zien van een foto van een beroemd fotograaf denk je al snel dat die foto enorm veel tijd, moeite en geld heeft gekost om te maken. Dat is vaak echter helemaal niet zo. Denk dus niet zo moeilijk en ga zelf naar buiten met je camera.

Bepaal vooraf wat je wilt fotograferen en bedenk in je hoofd alvast grofweg een opzet en compositie. Daar moet je vooral niet te streng aan blijven vasthouden, want in de praktijk blijkt vaak dat het nét anders toch mooier of beter is.

Ga

Fotograferen blijft uiteindelijk toch gewoon het vangen van een bepaald moment of een bepaalde sfeer. Op het juiste moment op de goede plek zijn is het allerbelangrijkste. Tijd, moeite en geld zijn vaak factoren die meespelen, maar doorzettingsvermogen, ervaring én een goed stel ogen is nog altijd veel belangrijker. Dus: ga gewoon naar buiten en maak veel foto’s.

Foto: Brodie Vissers - via BURST