Tip: Maak spontane trouwfoto’s met confetti

Tip: Maak spontane trouwfoto’s met confetti

Senta Bemelman 3050
Bij trouwfotografie kun je op veel manieren het echtpaar vastleggen. Wees creatief en gebruik bijvoorbeeld confetti voor opvallende trouwfoto’s.

De trouwdag van een koppel vastleggen, is erg spannend. Het is een belangrijke dag en je wil het kersverse paar mooie herinneringen in de vorm van foto's geven. Zorg dat de goede momenten gefotografeerd worden, zoals het uitwisselen van de ringen en de kus. Maar wees ook creatief. Dit kan wanneer je foto’s maakt met de andere gasten voor of na de ceremonie.

Confetti

Trouwen is een feest en confetti kan een leuk en feestelijk effect tot stand brengen in je foto. Bereid het echtpaar en de gasten die in beeld komen goed voor en geef de juiste mensen een handje confetti. Laat hen de confetti omhoog gooien en niet richting het echtpaar. Laat de bruid en bruidegom vooraan staan en de gasten in een halve cirkel eromheen. Zorg dat iedereen klaar staat en je de juiste instellingen hebt en 3.2.1. gooien maar!

Instellingen

Gebruik het liefst een groothoeklens om alle gasten goed in beeld te brengen. Het diafragma dat je kiest, is afhankelijk van het licht en de sluitertijd waarmee je fotografeert. Wanneer je bijvoorbeeld een sluitertijd van 1/20ste seconde gebruikt, is een diafragma van f/8 geschikt. Is het erg donker, dan kun je misschien een iets kleiner diafragmagetal kiezen om meer licht door te laten. Zorg dat je sluitertijd hoog genoeg is omdat de confetti snel beweegt.  Lees hier meer over de werking van sluitertijd en diafragma.

Lachen

Zorg ervoor dat iedereen lacht en dat het bruidspaar plezier heeft. Laat ze langzaam richting de camera bewegen en eventueel naar elkaar kijken.In de onderstaande video zie je hoe je de tips in de praktijk toepast.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta