15.05.2021 – 20.06.2021

Tentoonstelling: De kunst van het kijken

Christel  de Wolff 1526
Tentoonstelling De kunst van het kijken, samengesteld door Hanneke Janssen, is van 15 mei tot en met 20 juni te zien bij Pennings Foundation. Lees verder over deze bijzondere expositie.

Expositie bij Pennings Foundation

Na vijf jaar digitaal KUNSTADVIES Hanneke Janssen, gaat er een grote wens van haar in vervulling om een fysieke tentoonstelling te kunnen maken bij Pennings Foundation. Met de tentoonstelling en de geplande educatieve activiteiten gedurende deze tentoonstelling hoopt zij ontmoetingen te bevorderen tussen kunstenaars, kunstkijkers, kopers en opdrachtgevers.

Over De kunst van het kijken

Hanneke Janssen is al dertig jaar in Eindhoven werkzaam in de kunst, waarvan de laatste vijf jaar met haar bedrijf KUNSTADVIES Hanneke Janssen. Het eerste lustrum is aanleiding voor deze bijzondere tentoonstelling. Er wordt werk getoond uit diverse disciplines, waaronder fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, glas en mixed media.

Zij heeft een persoonlijke keuze gemaakt uit het werk van de kunstenaars: Zan van Alderwegen, Arjan van Arendonk, Linda Arts, Cor van Dijk, Frank Eerhart, Frans Franciscus, Christie van der Haak, Willem Harbers, Guus Koenraads, Toos Nijssen, Iris le Rütte, Ies Schute, Eja Siepman van den Berg, Rudi Struik en Yumiko Yoneda. Om van dit lustrum een feest te maken, hebben deze kunstenaars een multiple/editie vervaardigd in een oplage van 5 stuks voor de speciale prijs van 500 euro.

Daarnaast wordt werk getoond van de kunstenaars: Leon Adriaans, Armando, Jan Dibbets, Jan Henderikse, Maria van Kesteren, Jan van Munster, Paul Panhuysen en J.C.J. Vanderheyden. Beeldend kunstenaars met wie Hanneke Janssen vanaf het begin van haar carrière in de kunstwereld heeft gewerkt, eerst vanuit Galerie Willy Schoots, later vanuit Galerie Janssen. 'Kunstenaars waarin ik altijd heb geloofd, die ik bewonder en van wie het werk er vandaag de dag toe doet en dat nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Onder andere dankzij hen heb ik mijn kijken naar kunst ontwikkeld.'

Links: Yumiko Yoneda | Rechts: Jan Dibbets

Stimuleren van ontmoetingen en dialoog

Het doel van deze expositie is een dialoog op gang te brengen tussen verschillende disciplines en de beeldtaal van uiteenlopende kunstenaars. Daarnaast om beeldend kunstenaars in contact te brengen met elkaar en met de bezoekers.

Tentoonstelling De kunst van het kijken is van 15 mei tot en met 20 juni te zien bij Pennings Foundation. Kijk voor meer info en het hele programma op de website van Pennings Foundation.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel