Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD voor Fuji X

Redactie digifoto Starter 866

Transcontinenta BV, distributeur Tamron Nederland, kondigt verdere details en de beschikbaarheid aan van de Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD (model B060x), een lichtsterke ultragroothoekzoom voor Fujifilm X-mount APS-C mirrorless camera's.

De Tamron 11-20mm F/2.8 ultragroothoekzoom heeft een vast diafragma van F/2.8 over het gehele zoombereik. Ondanks het grote diafragma is het objectief zeer klein en voelt het perfect uitgebalanceerd aan wanneer het op een compacte APS-C mirrorless camera zit. Door de APS-C cropfactor wordt het daadwerkelijke zoombereik 16,5-30 mm, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Bij 11mm ultragroothoek levert het objectief verbluffende close-up prestaties met een minimale scherpstelafstand van slechts 0,15 m en een maximale vergrotingsverhouding van 1:4. Dit nodigt uit tot creatieve groothoek macro-opnamen waarbij gebruik gemaakt wordt van het unieke perspectief dat alleen ultragroothoekobjectieven kunnen bieden. Daarnaast is de stille RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) stappenmotor AF-aandrijving perfect voor zowel foto- als video-opnamen. Dit zoomobjectief wordt beschermd door een vochtbestendige constructie en een duurzame fluorcoating voor extra bescherming tijdens buitenopnamen. Met zijn compacte formaat, grote diafragma van F/2.8, veelzijdige zoombereik en uitstekende beeldkwaliteit is het 11-20mm zoomobjectief ideaal voor reizen, landschap, straatfotografie en algemene fotografie. Dit is het vierde Tamron zoomobjectief voor de Fuji X-mount, naast de 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD, 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD en 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD.

Unieke kenmerken Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

1.   Lichtsterke ultragroothoekzoom met F/2.8  diafragma, universeel inzetbaar
De 11-20mm F/2.8 is een echt ultragroothoekzoomobjectief met een diafragma van F/2.8 over het hele zoombereik. Het is ook opmerkelijk kort met 86,5 mm lengte en licht van gewicht met 335 gram. Dankzij deze kenmerken biedt het een comfortabele gebruikerservaring voor foto- en video-opnamen uit de hand of met een gimbal. Geniet van de unieke en indrukwekkende wereld van de ultragroothoekfotografie bij 11mm (door APS-C cropfactor gelijk aan 16,5 mm). Ideaal voor dagelijks gebruik daarentegen, is de 20mm brandpuntsafstand (door APS-C cropfactor gelijk aan 30mm), perfect voor casual snapshots zoals bij bijvoorbeeld straatfotografie.

2.   Uitstekende optische prestaties
De 11-20mm F/2.8 heeft 12 elementen in 10 groepen. Twee nauwkeurig gepositioneerde GM (Glass Molded Aspherical) lenselementen zorgen voor een hoge resolutie van rand tot rand. Daarnaast bevat de 11-20mm F/2.8 één XLD (Extra Low Dispersion) en twee LD (Low Dispersion) lenselementen om scherpe opnamen te kunnen maken met sterk gecorrigeerde optische aberraties. Het beschikt ook over een BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) coating om ghosting en flare te minimaliseren en de fijnste details van onderwerpen te onthullen, zelfs bij tegenlicht. De combinatie van deze kenmerken werkt in harmonie en zorgt voor natuurlijke kleuren en een rijke verzadiging.

3.   Uitzonderlijk stille RXD AF-stappenmotor, perfect voor videotoepassingen
Het AF aandrijfmechanisme bevat Tamron's RXD stappenmotor. Deze zeer snelle en nauwkeurige autofocus stelt gebruikers in staat scherp te stellen op continu bewegende onderwerpen en is perfect voor zowel stilstaand als videogebruik. Dankzij de extreem stille AF kan het objectief onopvallend gebruikt worden voor opnamen binnenshuis, het maken van video-opnamen en andere situaties waarin een laag geluidsniveau vereist is.

4.   Minimale scherpstelafstand van 15 cm voor creatief ultragroothoek macro
De 11-20mm F/2.8 heeft een minimale scherpstelafstand van slechts 15 cm bij 11mm en 0,24 cm bij 20mm. Dit zorgt voor veelzijdigere en betere close-up foto's dan bestaande ultragroothoek zoomobjectieven op hun wijdste brandpuntsafstand. Bij 11 mm heeft het objectief een verbazingwekkende maximale vergrotingsverhouding van 1:4, waardoor groothoek macro foto's mogelijk zijn die gebruik maken van het unieke perspectief van ultragroothoekobjectieven. Tegelijkertijd profiteert u van het expressieve bokeh dankzij het snelle maximale diafragma van het objectief.

5.   Vochtbestendige constructie en fluorcoating zorgen voor extra bescherming
Rond de bajonet en andere kritieke plaatsen zijn afdichtingen aangebracht om het binnendringen van vocht en/of regendruppels te voorkomen, waardoor een vochtbestendige constructie gewaarborgd is. Bovendien is het voorste lensoppervlak gecoat met een beschermende fluorverbinding met uitstekende water- en olieafstotende eigenschappen.

Prijs en beschikbaarheid Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD

De Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD (model B060x) voor Fujifilm X-mount APS-C mirrorless camera's zal vanaf 30 mei 2023 verkrijgbaar zijn bij Tamron dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt € 899,00 inclusief btw.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie