Tamron introduceert 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD

Christel de Wolff 361
De Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD is hét alles-in-één zoomobjectief voor APS-C mirrorless camera's. Dit nieuwe megazoom objectief zal vanaf 24 september verkrijgbaar zijn voor Sony E-mount camera's en later dit jaar voor Fujifilm-X vatting. 

De Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-AVC VXD bestrijkt een breed zoombereik van ongeveer 27mm tot 450mm in vergelijk met full-frame. Dit objectief is het eerste APS-C zoomobjectief voor mirrorless camera's ter wereld met een zoom van 16,6x en biedt de voordelen van een veelzijdig alles-in-één zoomobjectief dat ideaal is voor een uitgebreide reeks fotografische omstandigheden. Het AF-aandrijfsysteem maakt gebruik van Tamron's befaamde VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire scherpstelmechanisme voor superieure stille en snelle scherpstelling. Het objectief bevat speciale lenselementen die nauwkeurig gerangschikt zijn om van rand tot rand een hoge resolutie te realiseren en een hoge beeldkwaliteit te garanderen. Hierdoor is de Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD het beste all-in-one zoomobjectief van dit moment.

Bovendien biedt dit objectief met een minimale scherpstelafstand van 15 cm in de 18mm groothoekstand een uitzonderlijke maximale vergrotingsfactor van 1:2, waardoor het ook bij close-up opnamen verbazingwekkend goed presteert. Het objectief is tevens voorzien van Tamron's eigen VC (Vibratie Compensatie) mechanisme dat beeldonscherpte vermindert die veroorzaakt wordt door camerabewegingen of bij langere sluitertijden in het ultra telebereik.

Net als de meeste andere Tamron objectieven voor mirrorless camera’s, heeft ook dit objectief een 67mm filterdraad. Met een grote verscheidenheid aan andere functies voor comfortabel fotograferen, is dit een zeer veelzijdige objectief waarmee u eenvoudig kunt genieten van een hoge beeldkwaliteit van groothoek tot ultra-telefoto.

De Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-AVC VXD

Belangrijkste kenmerken:

  • Het is 's werelds eerste objectief voor APS-C mirrorless camera's met een zoomrange van 16,6x, dat een bereik van groothoek tot ultratele bestrijkt. Het brandpuntbereik (in verhouding tot full-frame) loopt van 27mm tot maar liefst 450mm!
  • Het objectief maakt gebruik van Tamron's gepatenteerde VXD lineaire motor scherpstelmechanisme. Het zorgt voor een AF-snelheid en -precisie die tot de beste van alle alles-in-één zoomobjectieven behoren. Het is uiterst stil, en daarom ook perfect geschikt voor zowel foto- als video-opnamen onder omstandigheden die een stille werking vereisen. 
  • Met een minimale scherpstelafstand van slechts 15cm in de 18mm stand en een afbeeldingsmaatstaf van 1:2, levert het objectief uitzonderlijk mooie close-up opnamen in vergelijk met andere alles-in-een zoomobjectieven. 
  • Wat beeldkwaliteit betreft, is dit nieuwe megazoom objectief één van de best presterende alles-in-één zoomobjectieven voor mirrorless APS-C-camera's van dit moment. Om een zoomfactor van 16,6x te bereiken én tegelijkertijd een hoge beeldkwaliteit te garanderen, beschikt het objectief over een uitgebalanceerde samenstelling van hybride asferische en LD (Low Dispersion) lenselementen om optische aberraties effectief te onderdrukken. 
  • Ondanks het compacte formaat is dit nieuwe objectief voorzien van Tamron's's gepatenteerde VC-mechanisme om cameratrilling te verminderen. Bovendien kiest het objectief tijdens het filmen, bij brandpuntsafstanden korter dan 70mm, op basis van door Tamron ontwikkelde AI-technologieën, de beste trillingcompensatieinstelling voor het maken van video-opnamen. 
  • Door toepassen van diverse afdichtingen tegen het binnendringen van vocht/stof, plus een vuil en vochtwerende fluorcoating op de frontlens, is dit obectief onder alle weersomstandigheden te gebruiken. 
  • Compatibel met veel camera-specifieke kenmerken en functies waaronder snelle Hybride AF en Eye AF

Beschikbaarheid en prijs

De Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD voor de Sony E-Mount APS-C camera's zal vanaf 24 september 2021 verkrijgbaar zijn. Adviesprijs: € 749,99

Info: tamron.eu

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel