Sony FE 50mm F1.4 GM bekroond tot beste standaard prime door TIPA

Redactie digifoto Starter 747

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten. Sony FE 50mm F1.4 GM is de beste standaard prime volgens TIPA

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

BEST STANDARD PRIME LENS

SONY FE 50mm F1.4 GM

Met een supersnel f/1.4 maximaal diafragma is dit prime objectief ideaal voor opnamen bij weinig licht en 'candid' opnamen. Met een diafragma met elf lamellen en een scherpstelmogelijkheid van 40,6 cm is dit G Master-objectief ideaal voor algemene doeleinden en kan het fraai verlopende achtergronden met een rijk 'bokeh' leveren. De TIPA-redacteuren waren onder de indruk van de nieuwe ontwerp- en bedieningsfuncties die het objectief even ideaal maken voor video als voor foto's, waaronder twee knoppen om scherp te stellen en een Linear Response handmatige scherpstelring voor nauwkeurige scherpstelling. Bij de stof- en vochtbestendige constructie is speciale aandacht besteed aan naden, knoppen en schakelaars, terwijl een fluor-voorelementcoating het objectief verder beschermt tegen moeilijke omstandigheden. Zoals alle Sony G Master-objectieven minimaliseren speciale elementen aberraties en vervorming, terwijl ze zorgen voor een uitstekende resolutie, scherpte en verbeterde helderheid en kleurnauwkeurigheid.

Info: sony.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie