Slecht weer? Toch mooie foto's met deze tutorial

Christel de Wolff 4130
Heb je eindelijk tijd om op pad te gaan met je camera, is het slecht weer. Wat nu? Blijf je thuis of laat je je niet weerhouden door een dreigende lucht?

Lightroom-tutorial voor 'slecht weer'

Voor wie toch een gokje wil wagen hebben we deze toffe tutorial opgeduikeld. Landschapsfotograaf Serge Ramelli laat namelijk zien hoe je een foto, gemaakt in slechte weersomstandigheden, een toffe look kunt geven. Hij doet dit aan de hand van een simpele en snelle Lightroom-techniek. 

 

Slecht weer fotograferen

Voelt dit toch een beetje als valsspelen? Dan zijn er natuurlijk nog legio mogelijkheden om 'slecht weer' naar je hand te zetten. 

Zie hier een aantal tips om toch mooie foto's te maken in weer en wind.  Let natuurlijk wel op jezelf en je apparatuur! Zo leer je onder andere: 'Water kan komen in de vorm van regen, maar ook van de waterspetters, zoals van de zee of een fontein. Sommige camera’s zijn weerbestendig. Dat wil zeggen dat ze spatwater buiten houden. Onderdompeling in water is, ook bij een waterbestendige camera, goed idee.' Oftewel, bescherm je gear tegen slecht weer! 

Lekker binnen blijven

Voor de binnenblijvers hebben we hier een aantal fotografie ideeën om binnen uit te voeren.  

Ook leuk: een regenachtige dag leent zich uitstekend voor een inspirerende sessie op onze website.

Lees bijvoorbeeld: 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel