digifoto Starter Awards

SIGMA 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART

Redactie digifoto Starter 811
Half mei van dit jaar streek de Urban Photo Race voor de tweede keer neer in Rotterdam. Onder de te winnen prijzen, de SIGMA 24-70mm f/28 DG OS HSM ART. Een objectief waar je wel mee thuis kan komen als winnaar van de Urban Photo Race, lijkt ons!

SIGMA 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART

Deelnemers aan de Urban Photo Race krijgen de opdracht steeds drie foto’s te maken met een bepaald thema binnen een bepaalde tijdslimiet op steeds een andere locatie in de stad. Via verschillende checkpoints neemt de organisatie hen mee in een “krankzinnige” race langs bekende en minder bekende punten van de stad. Bij ieder checkpoint ontvangen de deelnemers een nieuwe thema. Doel is de stad te ontdekken, andere verwoede urbanfotografen te leren kennen en het uiterste uit je creativiteit te halen.

De winnaars van deze ultieme uitdaging voor straatfotografen winnen de SIGMA 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART. Om in de stemming te komen voor deze race, gingen wij voorafgaand aan de Urban Photo Race in Rotterdam al een avondje op pad met dit objectief, door SIGMA zelf getypeerd als een luxe werkpaard met uitmuntende beeldkwaliteit. Wij kunnen niet anders dan dit beamen. Dit objectief stelt bovendien razend snel scherp. Wel zo prettig voor deelnemers aan een race. 

Bij volle opening levert dit objectief over een groot deel van het beeldveld een mooi contrast en een goede scherpte op. De uiterste hoeken scoren weliswaar wat minder, maar dat geldt voor vrijwel alle standaardzooms. Belangrijker is dat het bij foto’s van personen een heel prettige beeldoverdracht laat zien.

Daarnaast is de SIGMA 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART een erg prettig objectief om mee te werken. De afmetingen in combinatie met het gewicht maken het goed hanteerbaar. Ook de stabilisatie voldoet erg goed en levert circa drie stops winst op. Kortom, een prachtig objectief waar je mee thuis kan komen als winnaar van de Urban Photo Race.


 

Conclusie

Bij volle opening levert dit objectief over een groot deel van het beeldveld een mooi contrast en een goede scherpte op. De afmetingen in combinatie met het gewicht maken de SIGMA 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART een erg prettig en hanteerbaar objectief om mee te werken.

Adviesprijs € 1399,-
Leverbaar in Canon en Nikon-vatting
Info sigmabenelux.com

Meer info over de Urban Photo Race vind je hier.

Beoordeling SIGMA 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ART

Getest in digifoto Starter 2.2018

+ Mooi contrast
+ Razensnelle scherpstelling
+ Prettig hanteerbaar


 
afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie