Bekijken hoe andere fotografen het aanpakken

Shoots van andere fotografen bekijken

Eefke Burg 2463
Om meer te leren kan het soms interessant zijn om shoots van andere fotografen te bekijken. Deze serie laat je zien hoe verschillende fotografen één klus aanpakken.

Bekijk shoots van andere fotografen op het YouTube kanaal van Jessica Kobeissi

Van shoots van andere fotografen kan je ontzettend veel leren. Soms gebruiken ze functies die jij niet gebruikt, of pakken ze het op een hele andere manier aan die jij nog nooit had overwogen. Het heeft dus zeker zin om mee te kijken met andere fotografen. Maar het kost tijd. Veel tijd. En deze tijd heb je wellicht niet altijd tot jouw beschikking. Het YouTube kanaal van Jessica Kobeissi zou daarbij kunnen helpen.

Photographers Shoot The Same Model

Één van de best bekeken series van het YouTube-kanaal van Jessica Kobeissi, is de Photographers Shoot The Same Model serie. In deze serie, gaan een aantal fotografen aan de slag met hetzelfde model. Je ziet hoe ze hun locaties schieten, waar ze staan, de poses die ze gebruiken en hoe ze de styling van hun modellen doen. Omdat je meteen verschillende fotografen aan het werk ziet, zie je ook het effect en het verschil tussen alle fotografen. Je kan daarna zelf experimenten, om te bekijken wat het beste voor jou werkt.

Sneller shoots van andere fotografen bekijken

Doordat de fotografen ook commentaar leveren op elkaars werk, leer je nog sneller van de serie dan als je mee zou lopen met een fotograaf. Hierbij kan je natuurlijk wel in realtime vragen stellen, maar niet zo snel zoveel verschillende dingen zien dan als je het kanaal bekijkt.

Niet betaald voor je foto’s? Zo ga je ermee om

Naast dat je shoots van andere fotografen kan bekijken, zijn er nog meer interessante zaken te vinden op het kanaal van Jessica Kobeissi. Zo is ze een expert in het nabewerken van foto’s, met name haar portretten zijn spot-on en het is goed om te zien hoe ze deze foto’s bewerkt. Maar ook haar video over hoe ze is omgegaan met iemand die haar niet heeft betaald voor haar foto’s. Dit is een lastig onderwerp, waar sommige fotografen helaas te maken mee zullen krijgen.

Ze bekijkt ook goedkope accessoires die je voor jouw camera kan gebruiken in onder andere deze video.

Verder lezen

Mocht je interesse hebben in dit onderwerp, ben je wellicht ook geïnteresseerd in Photoshop tutorials met een vleugje fantasy.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke