Rotterdam Photo Festival 2022 uitgesteld

Christel de Wolff 496
Rotterdam Photo is een jaarlijkse fotobeurs met een echte festival flair. Tijdens Art Rotterdam Week hebben kunstliefhebbers de mogelijkheid om een groot aanbod aan kunst- en design evenementen te bezoeken. Vanwege de meest recente beperkingen en maatregelen omtrent het coronavirus is het festival uitgeweken naar een nieuwe datum in mei van dit jaar.

Het evenement, in het centrum van Rotterdam, precieze locatie wordt nog bekend gemaakt, viert het brede spectrum van fotografie zoals het zich presenteert in onze hedendaagse beeldcultuur. Met een combinatie van tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum, verandert Rotterdam van 18 tot 22 mei 2022 tot dé one-stop-hub voor fotografieliefhebbers.

Elk jaar nodigt het festival een breed scala aan onafhankelijke fotografen, al dan niet verbonden aan een galerie, uit om op de beurs te exposeren. Van amateurs tot beeldende kunst en van documentaire tot straatfotografie: fotografen zijn welkom om hun werk in te zenden via een open call rondom een actueel thema. Het doel is om een betaalbare tentoonstellingsruimte te bieden in tegenstelling tot de gebruikelijke kunst- en fotobeurzen. De geselecteerde fotografen krijgen de kans om hun werk te laten zien naast onze samengestelde tentoonstellingen en ons uitgebreid programma.

Deelnemende fotografen kunnen hun eigen werk verkopen en naast galeriehouders, kunstkopers en fotografieliefhebbers ook internationale kunstpersprofessionals ontmoeten. Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Rotterdam als havenstad, stelt het festival een tentoonstellingsruimte in hergebruikte zeecontainers ter beschikking aan geselecteerde fotografen. Het festival gebruikt de openbare ruimte van Rotterdam om fotografie buiten de “white-cube” traditie te brengen.

Naast de tentoonstellingen organiseert Rotterdam Photo door de hele stad lezingen, workshops en een programma met muziek en tentoonstellingen op digitale schermen. Straatverkopers, cafés en restaurants in de omgeving bieden ook heerlijk eten en heerlijke drankjes, zodat het publiek tijdens Art Rotterdam Week 2022 de rauwe en edgy “couleur locale” kan proeven.

THEMA 2022: DE MENSELIJKE BLAUWDRUK

Het thema: The Human Blueprint / De Menselijke Blauwdruk. Na het thema van vorig jaar, PLANET HUMAN, blijft het festival dezelfde vragen stellen: Wie zijn wij, als mensen, naast het feit dat we bestaan? Wat laten we achter? Hoe drukken we onszelf uit? Wat is de rol van onze onvolkomenheden, de donkere kanten van ons collectieve bestaan? Maken zij ons menselijk? Vandaag is het begrip "mens" meer dan ooit aan een evolutie onderhevig. En dit jaar nodigt Rotterdam Photo professionele en amateurfotografen uit om samen met hen na te denken over de blauwdrukken die wij, als mensen, achterlaten.

Info: rotterdamphotofestival.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel