Romantische boudoir fotografie

Romantische boudoir fotografie

Eefke Burg 2990

Fotograaf Viviënne Mok maakt prachtige romantische boudoir fotografie. Toen fotograaf Irene Rudnyk haar bezocht in Parijs, wilde ze dan ook graag langsgaan om te bekijken hoe Viviënne te werk ging. De fotograaf ging aan het werk met model Vlada Yurkova, van wie ze prachtige boudoir foto's schoot in een raam.

Het geheim achter goede boudoir fotografie

Eén van de geheimen die de boudoir fotografie van Viviënne zo mooi maakt, is haar gebruik van speciale zelfgemaakte filters. Zo heeft ze filters van bepaalde soorten doorzichtige stoffen, die ervoor zorgt dat haar boudoir fotografie een zachte, sprookjesachtige uitstraling krijgt. Deze zelfgemaakte filters heeft ze in verschillende kleuren, waardoor ze kan bekijken welke filter voor dat moment het meest geschikt is.

Styling boudoir fotografie

De fotograaf is niet altijd aan de slag geweest in de fotografie. 'Ik begon mijn carrière als fashion designer,' vertelt Viviënne Mok. 'Ik heb een aantal jaren gewerkt voor een modemerk. Toen wilde ik dat mijn kleding door modellen gedragen zou worden en dat er mooie foto's van gemaakt zouden worden. Ik ging me steeds meer bemoeien met de fotografie, waarna ik uiteindelijk meer tijd bezig was met het fotograferen dan het daadwerkelijk design van kleding.'

In het begin maakte ze haar kleding dan ook volledig zelf. Op een gegeven moment werd dit niet meer houdbaar. Vanuit haar werk kon ze veel kleding lenen, maar later voldeed dit ook niet meer aan haar beeld wat ze voor ogen had toen ze zich bezig ging houden met boudoir fotografie. Ze ging dan ook steeds meer op zoek naar vintage boudoir kleding om haar shoots te stylen.

Tegenwoordig houdt de fotograaf zich nog steeds bezig met het totaalplaatje. Zo doet ze in deze shoot de make-up en styling van het haar zelf. 'Ik hou van een natuurlijke look. Een Make-Up Artist zorgt er al snel voor dat het geheel te overdreven overkomt.'

In de video is te zien hoe de fotograaf haar model poseert. Op een bepaald moment klimt ze daarbij zelfs op een kast. 'Dit is typisch iets voor mij,' geeft Viviënne aan.

Verder zie je in de video hoe Viviënne Mok te werk gaat tijdens haar boudoir fotografie. Je ziet hierbij de volledige instellingen waardoor het interessant is om te leren ook om je eigen shoots nog beter te maken. Ook vertelt ze over de ruimtes waarin ze fotografeert en waarom ze met natuurlijk licht werkt.

Bekijk de volledige video hieronder:

 

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: EefkeBurg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke