Review: Sony CyberShot HX20V

Review: Sony CyberShot HX20V

Redactie 2874
Sony’s meest geavanceerde compacte superzoom van het moment is de HX20V, uitgerust met 20x optische zoom. De resolutie is met 18,2 megapixels de hoogste die we ooit in een dergelijke camera tegenkwamen.

De kwaliteit van een camera wordt echter niet bepaald door het aantal megapixels. Meer is niet altijd beter. Het heeft Sony er niet van weerhouden te kiezen voor een zeer hoge resolutie voor de CyberShot HX20V. De foto’s die je kunt maken met de Sony zijn dan ook groot van formaat. Ze ogen scherp en helder, maar ga je de beelden sterk uitvergroten, dan valt op dat de details niet zo mooi worden weergegeven.

Hier hebben alle compactcamera’s last van. Dat komt door de relatief kleine beeldsensor, maar bij de Sony valt het net iets meer op. Het tegenovergestelde is waar voor de filmpjes. Deze zijn scherper en gedetailleerder dan die van de concurrentie en kunnen zelfs tippen aan die uit veel duurdere camera’s.

Via het keuzewiel bovenop de camera kun je kiezen uit twee intelligente automatische functies en een aantal handmatige tot semiautomatische instellingen. Wil je nergens over hoeven nadenken, dan is de ‘gouden’ automatische stand een uitkomst. De camera kiest niet alleen automatisch de juiste instellingen, hij kan als dat nodig is ook meerdere foto’s maken om schaduwen automatisch op te lichten of ruis tegen te gaan.

Punten scoort de Sony ook met zijn goede panoramafunctie en de fijne houvast door het rubberen greepje. Gps is ook aanwezig, zodat je je foto's op de kaart kunt prikken.

Sony HX20V back

Super AwardConclusie

Sony maakt fotograferen met de HX20V wel erg gemakkelijk, dankzij de slimme automatische stand. Foto’s komen er helder en scherp uit, al zie je bij sterk uitvergroten ook bij de Sony detailverlies. Filmen doet de Sony HX20V met afstand als beste in zijn klasse.

Kenmerken Sony CyberShot HX20V

  • Adviesprijs: € 420,-
  • Megapixels: 18,2
  • Zoom: 20x
  • Touchscreen: nee
  • GPS: ja
  • Full HD-video: ja
  • Effectfilters: ja

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie