Review: Samsung WB850F

Review: Samsung WB850F

Julian 8415
Samsung heeft iets bijzonders in huis met de WB850F. Het toestel heeft 21x optische zoom, gps én wifi. Vooral dat laatste is bijzonder, je kunt er foto’s draadloos mee e-mailen of verzenden naar je tv of smartphone.

Met de unieke wifi-functie kun je de camera verbinden met diverse apparaten, zoals je Android-smartphone of je Samsungtv. Met de Remote Viewfinder-app op je smartphone kun je via het scherm van je telefoon de camera bedienen.

Je ziet dan hetzelfde beeld als op het display van de camera, je kunt in- en uitzoomen en een foto nemen. Helaas werkt de app niet heel vloeiend, ook op de meest recente toestellen zit er een flinke vertraging in het beeld en in de bediening.

Wat wel vlekkeloos werkt is het versturen van foto’s via een wifi-netwerk. Met de camera maak je verbinding met het netwerk en je kunt foto’s e-mailen of verspreiden via sociale media zoals Facebook.

Samsung foto

Helder scherm

De kwaliteit van de foto’s is goed, de detaillering en de ruisprestaties doen niet onder voor vergelijkbare superzoomcamera's. Pluspunt is het heldere amoled-scherm, dat een helder en scherp beeld geeft en goed is af te lezen in de zon.

Samsung WB850F back

Wel moet je zorgen dat je niet onder een te grote hoek op het scherm kijkt omdat er dan een behoorlijke blauwzweem over het beeld valt. Je kunt je foto’s opvrolijken met diverse effect-filters en fotokaders. Filmen kan in full-hd.

Samsung WB850F

Bijzondere vermeldingen zijn er voor de extra wijde groothoek van 23mm en de duidelijke menu’s van de camera.

Zeer GoedConclusie

De Samsung WB850F is een compleet toestel in een fraaie behuizing. De wifi -functionaliteit is uniek, maar werkt niet altijd vlekkeloos. Het blijft niet alleen bij wifi, want er zijn ook diverse filters, gps en een panoramamodus aanwezig. Wat ontbreekt is de mogelijkheid om het toestel volledig handmatig in te stellen, al heb je daar door de prima automatische modi niet snel behoefte aan.

Samsung WB850F

Kenmerken Samsung WB850F

  • Megapixels: 16
  • Zoom: 21x
  • Touchscreen: Ja
  • GPS: Ja
  • Full HD-video: Ja
  • Effectfilters: Ja
  • Info: www.samsung.nl

Samsung WB850F

afbeelding van Ab

Sorry hoor maar deze camera heeft geen touchscreen, slordig!