Review: Nikon Coolpix S9200

Review: Nikon Coolpix S9200

Julian 3381
De Coolpix S9200 is een van de best uitgeruste compactcamera’s van Nikon, met simpele bediening, veel zoom en een goede optische stabilisatie. Daarnaast is de camera ook nog eens lekker vlot, je kunt maximaal zes foto’s per seconde maken in de hoogste kwaliteit.

Nikon voorziet haar nieuwste compacte superzoomcamera van 18x optische zoom, met een groothoek die begint bij 25mm. Er zijn vergelijkbare camera's met nog groter bereik van 20x of 24x optische zoom op de markt, maar heel groot is het verschil niet.

Panorama's en filters

In de Nikon Coolpix S9200 zitten leuke opties zoals een 180 of 360 graden panoramafunctie en een aantal effectfilters. Je kunt de iso-waarde van de camera handmatig instellen. Naast de vaste waarden van 125 tot en met 3200 iso, zijn er ook twee automatische instellingen, van iso 125  tot 400 of 800 iso.

Nikon Coolpix S9200 zwart

Hoge snelheid

In de burst-modus kan de camera maximaal zes foto’s per seconde maken en dat houdt de camera ook zes foto’s vol. Je kunt ook met een minder hoge snelheid foto’s maken, dan kun je er zo’n vijftig maken. Bijzonder is de speciale high-speedmodus, waarmee je in iets minder dan een halve seconde 50 foto’s maakt. Dat komt neer op een snelheid van 120 beelden per seconde. De foto’s hebben bij deze instelling wel een veel lagere resolutie: 640x480 pixels.

Beeldstabilisatie

De beeldstabilisatie van de S9200 doet zijn werk erg goed. Ook tijdens het filmen doet deze extra zijn werk, al levert dat soms een wat haperend beeld op als je de camera juist expres beweegt tijdens het filmen. De camera wil die bewegingen immers corrigeren.

S9200 back

Filmfunctie

De video's zijn helder en voldoende scherp. Zowel tijdens fotograferen als tijdens filmen zie je op het gedetailleerde en heldere scherm goed wat je doet.

Geen gps

De Nikon Coolpix S9200 heeft geen gps. Je kunt echter ook kiezen voor de Coolpix S9300, die gps heeft en verder precies gelijk is aan de camera die we hier bespreken.

Goed en BudgetConclusie

De Nikon Coolpix S9200 is een voordelige keuze in het segment van superzoomcamera's. Foto’s maken doet de camera uitstekend en ook filmpjes zijn voldoende kwaliteit. De snelheid van de camera is een belangrijk pluspunt, net als het heldere en gedetailleerde scherm.

Kenmerken Nikon Coolpix S9200

  • Adviesprijs: € 289,-
  • Megapixels: 16,8
  • Zoom: 18x
  • Touchscreen: nee
  • GPS: nee
  • Full HD-video: ja
  • Effectfilters: ja