Review: HP ENVY Inspire 7920e All-in-One printer

Redactie digifoto Starter 848
Voor een grote groep fotografen die af en toe een foto uitprinten is het aanschaffen van een speciale fotoprinter helemaal niet nodig. Zeker wanneer je ook facturen print en scant, is een all-in-one apparaat de beste keuze. En dat is waar de HP ENVY Inspire 7920e om de hoek komt kijken.

Hoewel de fotografie vandaag de dag vrijwel volledig digitaal is, zijn er nog genoeg situaties te verzinnen waarin een geprinte foto meerwaarde heeft. Een goede galleryprint laat je natuurlijk maken bij een in foto’s gespecialiseerde afdrukcentrale of druk je in sommige gevallen zelf af op een dedicated fotoprinter. Maar voor een grote groep fotografen die af en toe een foto uitprinten is het aanschaffen van een speciale fotoprinter helemaal niet nodig. Zeker wanneer je ook facturen print en scant, is een all-in-one apparaat de beste keuze. En dat is waar de HP ENVY Inspire 7920e om de hoek komt kijken.

De HP ENVY Inspire 7920e all-in-one is een veelzijdige printer waarmee je kunt scannen, kopiëren en afdrukken. Documenten print je gemakkelijk dubbelzijdig, tot maximaal 35 vellen tegelijk. Daarnaast is er een aparte lade voor fotopapier. Printen kan op verschillende formaten, met traditionele verhoudingen of moderne en creatieve beeldverhoudingen zoals vierkant en panorama. In de HP Smart-app kun je zelfs persoonlijke berichten toevoegen en je foto dubbelzijdig printen op 10 bij 15 centimeter papier. Zo maak je gemakkelijk en snel je eigen wenskaart. De app bevat nog talloze andere functies waarmee je je creativiteit kunt loslaten op foto’s, maar belangrijker is dat de foto’s er geprint net zo levendig uitzien als op je telefoonscherm. Download de HP Smart-app via: 123.hp.com. De app is extreem handig in gebruik, maar je bedient de printer net zo makkelijk via een mobiel device als van je computer of gewoon via het bedieningspaneel op de printer. Verbinding maken kan via wifi of via een ethernetpoort. Ook kun je de printer direct aansluiten op je computer door middel van een kabel. 

De printer is efficiënt in gebruik, dankzij perfecte samenwerking met cartridges die nieuwe of hergebruikte elektronische HP-circuits bevatten. Een beveiliging zorgt ervoor dat cartridges met aangepaste circuits geblokkeerd worden. Dit is nodig om het optimaal gebruik van de printer te kunnen blijven waarborgen. Firmware-updates houden de printer up-to-date en blokkeren eventueel cartridges die eerder wel werkten. Zoals gezegd is het wel mogelijk om hergebruikte, gerecyclede en opnieuw gevulde cartridges van HP te gebruiken. Door te kiezen voor een van deze opties, wordt het milieu minimaal belast. De HP Envy inspire 7920e printer zelf is duurzaam ontworpen en bestaat uit meer dan 45 procent gerecycleerd plastic. 

HP+ en Instant Ink

Deze printer is geschikt voor HP+, de totale printoplossing van HP die jouw printer veiliger, productiever, duurzamer én altijd gebruiksklaar maakt. Activeer je HP+, dan krijg je toegang tot exclusieve voordelen zoals zes maanden inkt via het HP Instant Ink proefabonnement, een jaar extra garantie, extra netwerkbeveiliging en speciale slimme functies in de HP Smart app. Of je nu vaak of weinig print, de inkt is altijd op wanneer dat het minst goed uitkomt. HP erkent dat ongemak en bedacht Instant Ink. Door voor deze service te kiezen, zit je nooit meer zonder inkt omdat deze wordt thuisbezorgd, nog voordat je doorhebt dat de inkt opraakt. Je bespaart bovendien tot 70 procent op de aanschafprijs van inkt vergeleken met losse cartridges. Ook kun je met Instant Ink gebruik maken van de gratis recyclingservice van HP. 

DIGIFOTO Pro ambassadeur Yong Lei van Barlingen ging aan de slag met de HP ENVY Inspire 7920e all-in-one printer. Haar ervaringen lees je hieronder:

Yong Lei van Barlingen aan de slag met de HP ENVY Inspire 7920e 

‘Aanvankelijk schrok ik nogal van het volume van de printer, maar toen ik hem uit de grote doos haalde, bleek dat wel mee te vallen. Voor transport is de printer goed beschermd en was hier en daar zelfs met tape vastgezet zodat de individuele onderdelen niet konden bewegen.

Nadat ik de verpakking had verwijderd ging ik aan de slag met het installeren. Het is belangrijk om te weten dat je hiervoor internettoegang nodig hebt, anders wordt het lastig. Het bijgeleverde stappenplan is duidelijk en makkelijk te volgen en hieronder valt ook dat de app van HP gedownload moet worden.

De printer is erg makkelijk in gebruik. Het apparaat is voorzien van een touchscreen en dat werkt erg prettig. Je kunt meteen op het icoon drukken, in plaats van met pijltoetsen of een joystick te manoeuvreren. Het schermpje is bovendien uitklapbaar. 

De HP ENVY Inspire 7920e is geen fotoprinter maar een zogenaamde all-in-one. Dit maakt de printer met name interessant voor wie zo nu en dan een foto wil printen, maar daarvoor niet een speciale fotoprinter wil aanschaffen. In de doos worden diverse formaten van fotopapier meegeleverd. Zo kun je kijken welk formaat voor jou werkt. En het mooiste vind ik dat de printer een speciale lade heeft voor fotopapier. Het speciale papier kan op die manier optimaal door de printer begeleid worden, wat voor de beste resultaten zorgt.

Tijdens het testen heb ik de printer op verschillende manieren bediend. Zo kon ik concluderen dat het voor mij het beste werkt om via de HP app te printen. In deze app kun je uitgebreid kiezen hoe en wat je wilt printen of scannen, zie je wat er gebeurt en blijf je te allen tijde het gevoel van controle behouden. Een ander voordeel van de app is dat je vanaf je smartphone toegang hebt tot de printer. Je kan zelfs vanaf een afstand iets afdrukken. Via de app kun je ook je inkt abonnement beheren. Tijdens het testen van de printer was het echter niet aan de orde om van Instant Ink gebruik te maken.

En dan natuurlijk de kwaliteit van de prints. De kleuren van de afgedrukte foto’s zijn van mooie kwaliteit en komen dan ook goed overeen met de kleuren op mijn beeldscherm. De printer is heel snel, wat ideaal is wanneer je haast hebt of even snel iets wil laten zien. Een extra voordeel is dat de printer ook in stille modus gezet kan worden. Ideaal voor wanneer je geconcentreerd wil doorwerken terwijl de printer zijn werk doet.  

Conclusie

De HP Envy 7920e all-in-one is geen specialistische fotoprinter en het is dan ook onlogisch om deze te vergelijken met printers in dit segment. Voor wie echter af en toe een foto wil printen, of wil experimenteren met het zelf maken van fotokaarten, visitekaartjes en andere toepassingen, is deze printer een goede keuze. De printer doet snel en zorgvuldig zijn werk en met HP+ profiteer je van vele voordelen zoals Instant Ink, extra beveiliging en garantie.

Beoordeling

  • Printkwaliteit: 8
  • Snelheid 8
  • Bediening 8
  • Prijs/kwaliteit 8

Adviesprijs € 179,-
Info: hp.com

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie