Review: Fujifilm Finepix F770 EXR

Redactie digifoto Starter 2868

Fujifilm heeft de F770 EXR werkelijk afgeladen met functies. Het begint al met 20x optische zoom, verder is deze camera onder andere voorzien van raw, gps en een panoramafunctie. Dat alles in een zeer compacte behuizing die ook nog eens fijn in de hand ligt.

Als je de nieuwe Fujifilm F770 EXR in één woord zou moeten omschrijven, dan is 'compleet' de beste keuze. De twee belangrijkste ingrediënten zijn het Fujinon 20x-zoomobjectief en de 16-megapixelsensor.

Beeldstabilisatie en gps

De groothoek begint bij 25mm en pas bij 500mm is de pret op. De zeer effectieve stabilisatie zorgt ervoor dat je ook ingezoomd nog scherpe foto's kunt maken als je uit de hand fotografeert. Interessant is de gps-functie, waarmee je locatiegegevens aan je foto's koppelt. Daardoor kun je je foto's achteraf op de computer 'op de kaart prikken'.

F770 EXR
De beeldstabilisatie doet bij het inzoomen goed zijn werk

Bedieningsopties

Als je graag zelf de touwtjes in handen neemt, ben je bij de F770 EXR aan het goede adres. Op het keuzewiel vind je handmatige en halfautomatische instellingen en via het menu kun je zelfs voor raw-kwaliteit gaan. Naast de sluiterknop vind je een 'Fn-knop', die je zelf een functie kunt toekennen. Een pluspunt is er voor de flitser. Deze komt niet uit zichzelf te pas en te onpas naar boven, maar kun je handmatig in- of uit klappen.

F770 EXR back

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit blinkt niet uit, je ziet al snel ruis in de foto's. Wel heeft de camera een aantal slimme standen, waarin je keuze hebt uit foto's met lagere resolutie maar minder ruis, of meer dynamisch bereik. Daardoor is de camera beter in staat om met hoge contrasten overweg te gaan. Filmen kan in full hd-resolutie, via de hdmi-aansluiting kun je foto's en filmpjes direct op je televisie bekijken.

F770 EXR testfoto
Close-up in de groothoekstand

Zeer Goed AwardConclusie

Veel functies in een kleine behuizing, de Fujifilm F770 EXR is erg compleet. De beeldkwaliteit laat wel wat ruimte voor verbetering over. Vooral de ruisprestaties doen onder voor die van  een aantal concurrenten. Voor de rest laat de Fujifilm maar weinig te wensen over, wat onder de streep voldoende is voor een prima rapportcijfer.

F770 EXR Schuin

Kenmerken Fujifilm Finepix F770 EXR

  • Adviesprijs: € 349,-
  • Megapixels: 16
  • Zoom: 20x
  • Touchscreen: nee
  • GPS: ja
  • Full HD-video: ja
  • Effectfilters: ja
afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie