Perfect egaal belicht gezicht

Review Caruba Curved Face Reflector Pro

Redactie 866
Wie al eens heeft geschoten met flitslicht kan het beamen: het egaal uitlichten van een gezicht kan een ingewikkelde klus zijn. Hoe zacht je lichtbron ook is: daar waar het licht niet komt valt de onvermijdelijke schaduw. Dat hoeft niet erg te zijn, want een schaduw kan diepte geven aan de persoon die je fotografeert en kan in veel gevallen juist mooi zijn. Toch zijn er ook momenten denkbaar waar er bijna geen schaduw wenselijk is, bijvoorbeeld bij het maken van beautyshots. Hoe zorg je er dan voor dat je een model perfect uitlicht?

Om te zorgen dat jouw model perfect is uitgelicht is het allereerst belangrijk dat de hoofdlichtbron die je gebruikt zo zacht mogelijk is. Wie ooit met verschillende flitsers of continulampen heeft gewerkt weet dat het een behoorlijke klus kan zijn om verschillende lampen zo op elkaar af te stemmen dat deze egaal belichten. Als je een reguliere flitsparaplu als reflectiescherm gebruikt dan heeft dit als nadeel dat het statief gericht is naar de kant waar je model staat, waardoor je een niet helemaal egale belichting krijgt. Gebruik je een reflectiescherm dan is deze uiteraard recht. Als je deze gebruikt richting een gezicht, wat uiteraard rond is, dan is het gedeelte van het gezicht dat zich het dichtste bij de reflector bevindt het meest belicht en is er ook niet sprake van een egale belichting.

We gaan daarom aan de slag met de Caruba Curved Face Reflector Pro. Dit is een rond gemaakt reflectiescherm, waar het statief aan de achterkant bevestigd wordt. Het opzetten van het scherm doet een beetje denken aan het opzetten van een tent: aan de zijkant klik je een aantal verlengingen van de palen vast, waarna je in het midden met een lange buis de reflector rechttrekt door deze aan de uiteinden te bevestigen. Al met al duurt het opzetten minder dan vijf minuten.

Over Caruba Curved Face Reflector Pro

De Caruba Curved Face Reflector Pro is special ontworpen voor het maken van een betere belichting van portretten. Door de buiging wordt het licht in de reflector gereflecteerd waardoor er geen harde schaduwen optreden op ongewenste plekken. De u-vormige gebogen reflector is 180 centimeter bij 65 centimeter en het reflectiegedeelte is naadloos, waardoor je een perfect egale belichting krijgt. De reflector wordt geleverd in een draagtas en is daardoor gemakkelijk mee te nemen naar een shoot op locatie. Je kan daar de Caruba Curved Face Reflector Pro opzetten en deze strak spannen, door de verschillende onderdelen aan elkaar vast te klikken. Goed om te weten is dat de reflector zonder statief wordt geleverd, maar dat je deze wel nodig hebt om te kunnen gebruiken.

Beoordeling

+ Gemakkelijk mee te nemen op locatie
+ Snel op te zetten
+ Geeft een mooie egale belichting en creëert catchlights
- Statief niet meegeleverd

Prijs: € 149,-
Info: www.disnet.nl

Deze review werd gepubliceerd in digifoto Starter 4.2019

Tekst en fotografie: Eefke Burg
Model: Noortje Burg

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie