digifoto Starter Awards

Review Canon Zoemini S

Christel  de Wolff 2153
We gaan aan de slag met de Canon Zoemini S: een camera en fotoprinter in één. Natuurlijk geven we het stijlvolle accessoire een digifoto Starter award op basis van zijn kunnen.

Vorig jaar testten we de Canon Zoemini pocketprinter. Het stijlvolle printertje kreeg van ons een Zeer Goed Award met een Design onderscheiding. Nu heeft Canon wat nieuws: de Zoemini S. Op het eerste gezicht gewoon hetzelfde formaat en kaliber als de vorige Zoemini, maar met één groot verschil: het blijkt ook een fotocamera!

canon zoemini s award

Alles-in-één

De Canon Zoemini S is niet alleen een pocketprinter, het is een instant camera met 8 megapixels. Je maakt voortaan snel en gemakkelijk de leukste foto's op feestjes en festivals en print ze ter plekke uit op zelfklevend papier van 5 bij 7,6 centimeter.

Perfecte selfie

Kijk door de zoeker om jouw compositie te bepalen of richt de camera op je eigen gezicht waarna je met behulp van de ingebouwde spiegel en ringverlichting dé perfecte selfie schiet. Doordat het papier waarop de Zoemini S print een zelfklevende achterkant heeft, laat je je selfies en andere foto's overal achter.

App

Gebruik Bluetooth om de printer te verbinden met je telefoon in de Canon Mini Print-app. Zo kun je foto's van je smartphone bewerken met leuke filter- en collageopties en vervolgens afdrukken. In de app is het ook mogelijk om de Zoemini S te personaliseren door aanpasbare geluiden en kun je de zelfontspanner instellen om de perfecte groepsfoto te maken.

Afdrukken met Zero Ink

De Zero Ink technologie is populair onder dit soort kleine zakprintertjes. Het is een speciale techniek die werkt met speciaal fotopapier waarbij door verhitting de inktkristallen worden geactiveerd waarna je foto tevoorschijn komt. De printer gebruikt dus geen cartridges met als voordeel dat deze niet ineens op kunnen zijn. Een nadeel is dat de inktkristallen in het Zink papier niet in staat zijn om het diepste zwart te weergeven. Foto's ogen alsof ze bewerkt zijn met een retro Instagram filter. Voor sommige gebruikers kan dat dus zelfs een voordeel zijn!

canon zoemini s

Conclusie

Met de Zoemini S heeft Canon, zij het via een omweg, uiteindelijk een heel leuk instant cameraatje weten te produceren. In combinatie met de Canon Mini Print-app zijn de mogelijkheden om creatief foto's te printen eindeloos. De Canon Zoemini S is verkrijgbaar in wit, zwart en roze en is een heel leuk cadeau om te geven én te krijgen en een unieke aanvulling op het digitale Instagramtijdperk.

Beoordeling Canon Zoemini S

+ compact en stijlvol
+ eindeloos veel mogelijkheden in de app

Prijs € 169,-
info www.canon.nl

digifoto starter zeer goed award

We testten de Canon Zoemini S in digifoto Starter 4.2019 en beoordeelden de pocketprinter/camera met een Zeer goed award.

Specificaties Canon Zoemini S

  • Resolutie 8 megapixels
  • Brandpuntsafstand 25,4mm
  • Diafragma f/2.2
  • Scherpstelbereik 30cm tot oneindig (automatisch)
  • ISO 100 – 1600 (automatisch)
  • Printsnelheid circa 50 seconden per foto
  • Connectiviteit Bluetooth 4.0,
  • Afmetingen 80,3 x 21.5 x 121mm
afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel