Review: Canon Powershot SX260 HS

Redactie digifoto Starter 5127
Canon’s nieuwe Powershot SX260 HS met 12-megapixelsensor en 20x optische zoom is een intelligente camera, hij kan namelijk vaststellen wat voor een soort foto’s je aan het maken bent. Op zich niets bijzonders, maar de Canon kan 58 verschillende situaties onderscheiden.

Zo strak als de voorkant is, zoveel knopjes vind je op de achterkant van de Canon PowerShot SX260 HS. Vooral het keuzewiel met twaalf functies ziet er indrukwekkend uit. Gelukkig is er een automatische functie, waarbij je alleen hoeft te zoomen en op de ontspanknop hoeft te drukken. Wil je meer controle over het beeld, dan zijn er veel verschillende modi, van volledig handmatig tot vrijwel automatisch.

Canon SX260 HS

Effecten en panorama's

Onder die modi vind je onder andere effectfilters en een panoramastand. Die laatste is overigens niet automatisch, je moet de foto’s met meegeleverde software op de computer aan elkaar ‘plakken’. Dat is meer werk, maar de panoramafoto’s zijn wel van hogere kwaliteit.

Canon PowerShot SX260 HS tegenlicht

12 megapixels, 20x optische zoom

De Canon SX260 HS heeft 'slechts' 12 megapixels, minder dan vergelijkbare camera's. Een nadeel is dat niet, integendeel, de Canon scoort als een van de beste als het om details gaat. Ook als er wat minder licht is, presteert de camera nog goed. Het objectief heeft 20x optische zoom met een flinke 25mm groothoek. Ook is een ingebouwde gps aanwezig.

Canon PowerShot SX260 HS back

Full-HD-filmen

Behalve fotograferen kun je met de Canon ook in full-hd filmen. De optische stabilisatie doet zijn werk tijdens het filmen opvallend goed, zelfs als je heel ver inzoomt blijven de beelden stabiel. Tijdens het filmen hoor je duidelijk het geluid van de zoommotor als je inzoomt. Daar hebben de meeste compactcamera’s last van, maar bij de Canon is het geluid wel erg duidelijk hoorbaar. Behalve inzoomen met de lens kun je tijdens het filmen tot 80x digitaal inzoomen. Je verliest dan wel wat kwaliteit en detail, maar de video’s ogen lang niet slecht.

Canon PowerShot SX260 HS contrast

De Canon PowerShot SX260 HS kan goed overweg met moeilijke contrasten

Super AwardConclusie

De Canon PowerShot SX260 HS rweet te overtuigen met zijn detailrijke foto’s. De uitgebreide instelmogelijkheden bieden voor ieder wat wils, maar de camera presteert ook uitstekend in de automatische stand. Behalve de foto’s zijn ook de video’s van prima kwaliteit.

Kenmerken Canon PowerShot SX260 HS

  • Adviesprijs: € 369,-
  • Megapixels: 12,1
  • Zoom: 20x optisch
  • Touchscreen: nee
  • GPS: ja
  • Full-HD-video: ja
  • Effectfilters: ja
  • 7,5 cm (3,0 inch) PureColor II G lcd-scherm
  • Smart Auto (58 scènes), Gezichtsdetectie 
  • Handmatige modus  (M) en Av- en Tv-modus
afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie