DIGIFOTO Awards

Review: Bresser BR-D3000SL Daylight: Robuust en nauwkeurig

Redactie 564
De Bresser BR-D3000SL COB daglichtlamp is er één uit het professionele segment, wat je meteen merkt als je de lamp in je handen hebt. De robuuste lamp heeft een ingenieus koelsysteem met ventilatoren waardoor de lamp koel blijft zelfs bij langdurig gebruik, zonder daarbij geluidsoverlast te geven.

De voeding is ook uitgerust met een afzonderlijke ventilator om de vereiste warmte af te voeren. Waar de ventilator in de lamp bijna stil is, is de ventilator in de voeding is beter hoorbaar, maar deze kan door de kabellengte van 3,7 meter prima op afstand gehouden worden, waardoor de set niet hoorbaar is tijdens een video-opname. De lamp verbruikt 300 watt en is op het lichtnet aan te sluiten, maar als je ergens op locatie aan het filmen bent, is het ook mogelijk de ledlamp aan te sluiten op een V-lock accu, die overigens niet standaard wordt meegeleverd.

De BR-D3000SL ligt prettig in de hand en is binnen een mum van tijd opgezet. Voor een eenvoudige bediening is de lamp uitgerust met een U-montagebeugel die met een standaard spigotadapter op alle standaarden kan worden bevestigd. Door de robuuste constructie is de lamp exact af te stellen. De lamp is uitgerust met een S-bajonetaansluiting (bowens) waardoor het mogelijk is om allerlei verschillende accessoires op de lamp te bevestigen.

De daglichtlamp heeft een CRI waarde van meer dan 95, waardoor deze een nauwkeurige kleurechtheid heeft in de hoogste categorie heeft.  Het is mogelijk om de Bresser BR-D3000SL COB met de afstandsbediening op afstand te bedienen via een 2,4 GHz-verbinding. Je kan hier verschillende lampen op aansluiten, wat handig is voor de fotografen of filmmakers die werken in kleine teams.

Ondanks dat de lamp enorm krachtig is en een lichtopbrengst heeft van 27.000 lumen is deze compact (12 x 42 centimeter) en weegt deze slechts 2,2 kilogram. Door de handige bijgeleverde draagtas kan je de BR-D3000SL makkelijk meenemen op locatie. Fijn is ook de DXM-aansluiting waardoor je de ledlamp kan aansluiten op een RJ11-compatibel lichtpaneel.DIGIFOTO awards, award, review, bresser, daglichtlamp, daylight, flitser, continulamp, bresser br-d3000SL Daylight, lamp, strobist, videolamp,

Conclusie

De Bresser BR-D3000SL COB daglicht lamp is een professionele krachtpatser, waarmee je een enorme hoeveelheid licht tot je beschikking hebt die je accuraat kan afstellen, zodat deze het licht geeft waar je op zoek naar bent.

Beoordeling Bresser BR-D3000SL COB daglicht lamp

Beeldeffect: 8 
Bediening: 8
Behuizing: 9
Prijs / kwaliteit: 7

Getest in DIGIFOTO Pro 1.2020.

De Bresser BR-D3000SL COB daglicht lamp is een professionele krachtpatser, waarmee je een enorme hoeveelheid licht tot je beschikking hebt.

Prijs: € 799,-
Lichtopbrengst: 27.000 lumen
Afmetingen: 12 x 42 centimeter
Gewicht: 2,2 kilogram
Dimbaar: 10 – 100%
Energieverbruik: 300 watt
Kleur: zwart
Info: www.folux.nl

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie