DIGIFOTO Awards

Review Bresser BR-D1200BL Bi-Color: Wendbare alleskunner

Redactie 519
Bij het werken met een continulicht op locatie is het belangrijk dat je beschikt over accurate, flexibele studiolampen. De Bresser BR-D1200BL Bi-Color is een sterke 120 watt ledlamp die aan een dergelijke beschrijving voldoet en heeft een traploos instelbare kleurtemperatuur van 3200 tot 5600 Kelvin. Hierdoor is de lamp zowel voor het gebruik van daglichtsituaties, als voor het bijlichten binnenshuis geschikt.

De Bresser BR-D1200BL Bi-Color heeft een lichtopbrengst van maar liefst 10.800 lumen. Dat is een mooie hoeveelheid licht waar je in veel ruimtes wel uit de voeten kunt. Fijn is dat de lamp ook dimbaar is: je kan de BR-D12000BL instellen tussen de tien en de honderd procent.

De lamp heeft een nauwkeurige kleurechtheid, met een CRI van meer dan 95.  In de praktijk valt de lamp hiermee in de hoogste categorie en heeft daarmee dan ook een uitstekende natuurgetrouwe kleurweergave.  Veel studiolampen worden erg warm bij gebruik. De Bresser BR-D1200BL Bi-Color beschikt over een intelligent geruisloos koelsysteem waardoor dit tot een minimum wordt beperkt en je hier tijdens het schieten geen last van hebt. Waar mijn eigen verouderde continulichtset nog wel eens zoemt tijdens het fotograferen, heb ik daar bij het gebruiken van deze lamp geen last van.

Er zijn slechts een aantal fotografen die hun lampen meenemen onderweg, maar als je één van deze fotografen bent, ben je bij de Bresser BR-D1200BL Bi-Color aan het juiste adres. De lamp wordt geleverd in een compacte, stevige tas waardoor deze gemakkelijk is mee te nemen naar externe locaties en met een gewicht van 1,75 kilo is het geen zwaargewicht. De BR-D1200BL heeft daarnaast een DMX in en out aansluiting, waardoor deze met de meeste gangbare lichtpanelen te gebruiken is.

Het opzetten van de lamp gaat soepel en spreekt voor zich: de lamp staat dan ook binnen een paar minuten klaar voor gebruik. Fijn is ook dat ik mijn al in bezit zijnde paraplu’s gemakkelijk kan bevestigen aan de zijkant van de lamp. Het verstellen van de lamp gaat gemakkelijk en soepel.

Conclusie

Met de Bresser BR-D1200BL Bi-Color haal je een veelzijdige alleskunner in huis die gemakkelijk is mee te nemen op locatie. De kleurweergave van deze lamp is accuraat en je kan de lamp precies instellen, zoals je dit wil.  

Beoordeling Bresser BR-D1200BL Bi-Color

Beeldeffect: 8
Bediening: 8
Behuizing: 9
Prijs / kwaliteit: 8

Getest in DIGIFOTO Pro 1.2020

Met de Bresser BR-D1200BL Bi-Color haal je een veelzijdige alleskunner in huis die gemakkelijk is mee te nemen op locatie

Prijs: € 599,-
Lichtopbrengst: 10.800 lumen
Afmetingen: 12 x 33 centimeter
Gewicht: 1,75 kilogram
Dimbaar: 10 – 100%
Energieverbruik: 120 watt
Kleur: zwart
Info: www.folux.nl

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie