Reis naar Namibië met inspirerende Colourclass van EIZO

Christel  de Wolff 1680
EIZO zet de succesvolle Colourclass-videoserie voort met maar liefst elf episoden over de basisprincipes van een groot aantal fotografische onderwerpen en software. Het decor is dit maal het prachtige Namibië.

Nieuwe Colourclass van EIZO

Ter aanvulling op de 'Colourclass Lofoten', die in 2018 door EIZO werd gepubliceerd, legt de Duitse fotocoach Alexander Heinrichs in deze Colourclass de basisprincipes uit van panorama-, astro- en wildlife-fotografie. Omdat het filmen met moderne fotocamera's steeds populairder wordt, geeft cameraman Stephan Klein tips over de onderwerpen timelapse, storytelling en nabewerking. En natuurlijk mag ook het onderwerp kleur niet ontbreken in een Colourclass: EIZO-specialist voor kleurenbeheer Christian Ohlig geeft toelichting over de kleurinstellingen in de camera, het bewerkingsprogramma, de kalibratiedoelen en de softproof-workflow voor het afdrukken in een extern fotovaklab.

Prachtige landschappen, wilde dieren, fantastische kleurenpracht

De Colourclass reist verder: dit keer leer je over panoramafotografie, astrofotografie en het vastleggen van wilde dieren. Omdat iedereen met een moderne fotocamera ook direct een krachtige videocamera heeft, gaat de serie daarnaast in op timelapses en het idee van storytelling bij het filmen en tijdens de post-production van het videomateriaal. En natuurlijk mag kleur niet ontbreken als onderwerp in een Colourclass. Professionals leggen de essentiële kleurinstellingen van de camera en de bewerkingsprogramma's uit en gaan het hebben over kalibratiedoelen en kijk je naar de workflow van het softproofen als je je werk bij een extern fotovaklab laat afdrukken.

 

 

Lees hier alles over de inhoud van de afleveringen, of klik op de video hierboven om meteen de afspeellijst van de Colourclass van EIZO te laten draaien!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel