Sneeuw- of regenbuien vormen geen bedreiging

Praktijktest MindShift PhotoCross 13

Christel  de Wolff 2937
Een cameratas is een onmisbaar accessoire voor iedere fotograaf. Ze zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Van cameraschoudertas tot –rugzak en van sling- of snuittas tot fotokoffer. Kortom, voor iedere fotograaf wat wils.

Een cameratas moet aansluiten op jouw wensen. Gebruik je de tas om simpelweg je camera te vervoeren van A naar B of is de tas onderdeel van je workflow: bijvoorbeeld als je outdoorfotograaf bent en vaak van objectief wisselt in barre omstandigheden. Je stelt in de tweede situatie een stuk zwaardere eisen aan jouw fototas dan in het eerste scenario.

Ik ging op reis naar Oostenrijk en nam verschillende apparatuur mee om te testen in de praktijk. Om alle gear veilig van hot naar her te sjouwen, gebruikte ik de MindShift PhotoCross 13. Een goede gelegenheid om ook deze fototas eens aan een praktijktest te onderwerpen in het winterwonderland. 

mindshift photocross 13

MindShift Photocross 13

De MindShift PhotoCross 13 is een uiterst lichte en compacte tas waarin je volgens de specificaties met gemak een spiegelreflexcamera met vier objectieven kwijt kunt. Zelf ging ik op pad met een Nikon D3S met Lensbaby Sol 45 (super klein objectief), Canon Powershot SX740 (Bridge-camera) en Powershot SX70 (compactcamera). Er was nog meer dan genoeg ruimte voor meer gear, waaronder een 13inch laptop, maar die zou ik tijdens een bergwandeling niet nodig hebben, dus die liet ik thuis. In allerlei handige, kleine vakjes kon ik mijn geheugenkaartjes en extra accu's gemakkelijk kwijt en ook mijn fles water bleef goed op zijn plek dankzij het elastische vak aan de zijkant van de tas.

Slingtas

De MindShift PhotoCross 13 is een slingmodel, wat betekent, dat je de tas in één beweging van je rug naar je buik kunt draaien en zo je spullen uit het zijvak van de tas kunt halen zonder daarvoor de tas af te hoeven doen. De brede draagband is super comfortabel en liet de tas stabiel op mijn rug hangen. Voor extra stabiliteit kun je nog gebruik maken van de buikriem. Aan de voorkant van de tas bevinden zich vier lusjes, waaraan de bijgeleverde statiefriemen kunnen worden vastgemaakt. Op die manier draag je gemakkelijk een statief, wandelstok of paraplu met je mee.

mindshift photocross 13

Weerbestendig

Met de PhotoCross 13 trotseer je gemakkelijk de elementen. Dat betekent dat de tas is gemaakt van waterafstotend materiaal en weerbestendige ritsen heeft zodat deze niet doorlekken. De onderkant van de tas is verstevigd en waterdicht, zodat ik hem gerust in de sneeuw kon neerzetten wanneer wenselijk. In een heftige sneeuwbui – die in januari nogal geregeld voorkwam in Oostenrijk – gebruikte ik graag de bijgeleverde regenhoes om mezelf te verzekeren dat mijn spullen echt droog zouden blijven.

Gebruiksgemak

Een tas kan wel stevig en waterdicht zijn, maar om er prettig mee te kunnen werken moet er ook rekening gehouden worden met de uitrusting van de fotograaf zelf op een barre winterse dag. Dat wil zeggen: ik moet makkelijk bij mijn spullen komen, ook als ik (dikke) handschoenen aan heb. De MindShift PhotoCross 13 heeft aan de ritsen handige plastic haken gemonteerd, die goed te hanteren met handschoenen aan. Ook de handvatten en draagband zijn grof genoeg.

mindshift photocross 13

Design

Het oog wil ook wat, en ook daar voorziet de MindShift PhotoCross 13 in. De tas is uitgevoerd in zwart met grijs en heeft opvallende oranje details die het model net wat vlotter doen ogen dan de gemiddelde grijze tas.

Conclusie MindShift Photocross 13

De MindShift PhotoCross 13 is een handige, stevige en verrassend ruime fototas die je gerust mee op wintersport kunt nemen, vooral dankzij de handige ritsen die met handschoenen te bedienen zijn. De slingtas is licht en compact, draagt comfortabel. Een sneeuw- of regenbui is geen bedreiging voor de PhotoCross 13, zeker wanneer ik de meegeleverde regenhoes gebruik. Ten slotte ziet de fototas er ook nog eens prachtig uit.

De MindShift Photocross 13 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 144,99.
Meer informatie: klik hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel