Pixum Toverboeken: een fotoboek maken was nog nooit zo eenvoudig

Christel de Wolff 944
In een wereld waarin ons sociale leven zich grotendeels digitaal afspeelt heeft het fotoboek niets aan charme verloren. Sterker nog, wanneer je nu een fotoboek van jouw zomervakantie op tafel legt, weet je zeker dat je de aandacht trekt. Al helemaal wanneer je dat boek hebt laten maken bij Pixum!

De meeste fotografen vinden het maken van foto's het leukst. Het bewerken van de foto's gaat ook nog wel, maar de presentatie laat vaak te wensen over. Gewoonweg een foto delen op Facebook of Instagram lijkt een stuk makkelijker dan het uitzoeken en inpassen bij een fotoboek. Jammer, want vandaag de dag is het maken van een fotoboek helemaal niet moeilijk nog. Sterker nog, bij Pixum kun je zelfs een prachtig fotoboek samenstellen met één druk op de knop! Het maken van zo'n Pixum Toverboek gaat zelfs nog sneller dan het plaatsen van foto's op social media!

Veelzijdige Pixum app

Een fotoboek is ideaal wanneer je een grote hoeveelheid foto's wil presenteren. Denk aan het bundelen van speciale herinneringen zoals een trouwreportage of een bijzondere zomervakantie in eigen land. De grootste uitdagingen van een traditioneel fotoboek is een consistente opmaak. Dus maakt Pixum het je makkelijker. Voor de indeling, vormgeving en drukwensen gebruik je gewoonweg de veelzijdige Pixum app, waarna het prachtige resultaat thuis geleverd wordt. 

Je kunt bij Pixum uit zes verschillende soorten hoogwaardig papier kiezen, van hoogglans tot mat premium papier. Ook bepaal jij zelf welke formaten, soorten kaften en bindingen gebruikt worden. Het maken van een keuze tussen de drie verschillende formaatopties - liggend, staand en vierkant - is zoveel eenvoudiger wanneer de voorvertoning van jouw boek voor de hand ligt. De app bevat bovendien talrijke lay-outs, ofwel indelingen. Deze zijn naar wens aan te passen, op te slaan en opnieuw te gebruiken voor volgende pagina’s. Alle mogelijke combinaties en opties leveren een unieke, eigen creatie op.

Offline werken 

Ook handig is dat je het hele ontwerp offline kunt doen, zo kun je al beginnen aan het maken van je fotoboek waar en wanneer je maar wil. Een internetverbinding is alleen noodzakelijk bij het plaatsen van een bestelling. Je hoeft daarnaast niet bang te zijn dat je het ontwerp kwijtraakt: alle ontwerpen worden tussentijds opgeslagen, zodat je altijd een pauze kunt nemen om op een later moment verder te gaan.

Exclusief in de Pixum app: Toverboeken

Onlangs introduceerde Pixum de Toverboeken-optie. Deze exclusieve functie bladert door jouw foto’s om bijpassende beelden te selecteren en te combineren met één of meerdere fotoboek-ontwerpen.  Jij hoeft alleen nog maar te bepalen of jij je Pixum Fotoboek staand, liggend of in vierkant formaat wilt ontvangen. Via de Preview-optie krijg je een voorproefje te zien. Ben je het toch niet helemaal eens met het resultaat wat de app voor je heeft klaargezet? Neem dan de controle terug in eigen handen en schakel in een handomdraai over naar handmatige wijzigingen om jouw creatie te verfijnen. Zelfs wanneer je een paar aanpassingen doet, is het Toverboek een stuk sneller klaar dan wanneer je een fotoboek helemaal vanaf nul zou opbouwen. En wanneer je geen inspiratie hebt, kan het Toverboek je ook op de juiste weg helpen.  

De Pixum app is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play.

Info: pixum.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel