Pics or It Didn’t Happen

Pics or It Didn’t Happen: het boek tegen Instagramcensuur

Fokelien Broekstra 2603
Instagram heeft een aantal communityrichtlijnen opgesteld waarin staat vermeld dat naaktheid of seksueel getinte foto's worden verwijderd. Twee kunstenaressen gingen juist met deze censuurfoto’s aan de slag. Ze geven binnenkort het fotoboek: Pics or It Didn’t Happen uit.

Oproep

Via een oproep hebben de kunstenaressen Arvida Byström en Molly Soda  honderden foto’s verzameld die niet in de communityrichtlijnen van Instagram thuis hoorden. Het doel van het boek is om de grenzen van wat acceptabel is op te rekken.

Angst

De kunstenaressen hebben zich vooral gericht op vrouwelijk naakt. Naaktfoto’s worden al snel aangemerkt als pornografisch, zelfs als dit helemaal niet de bedoeling van de foto is. Voor veel vrouwen voelen de communityrichtlijnen als idee dat ze kritisch moeten zijn op hun lichaam, waardoor er snel een gevoel van schaamte ontstaat.

Pics or It Didn’t Happen

In Pics or It Didn’t Happen wordt de moderne censuur onderzocht. De richtlijnen worden aan de tand gevoeld. Zowel bekenden als onbekenden komen met hun gecensureerde foto’s terug in het boek. Het boek is op dit moment alleen via Amazon te pre-ordenen voor $24.95. De officiële verschijningsdatum is op 27 april 2017.


 
afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien