Perfecte omslagfoto voor Facebook creëren

Perfecte omslagfoto voor Facebook creëren

Fokelien Broekstra 2177
Krijg jij je omslagfoto van Facebook ook nooit helemaal perfect? Soms kan het handig zijn om je omslagfoto perfect om maat te maken in Photoshop voor je hem upload. Hierdoor kun je van tevoren al bepalen hoe jou omslagfoto eruit moet gaan zien.

Omslagfoto

Inmiddels weten bijna alle fotografen dat de omslagfoto de eerste foto is die de bezoekers van een persoonlijke facebookpagina zien. Deze foto moet dus, net als je profielfoto, een blikvanger zijn.  De uitsnijfunctie werkt niet altijd even perfect. Een foto kantelen is niet mogelijk en vaak is de uitsnede net niet wat je wil. Dit komt omdat Facebook een vreemd panoramisch formaat gebruikt. Hierdoor moet eigenlijk iedere foto bijgesneden worden.

Photoshop

Gelukkig is er ook een makkelijke manier om een perfecte uitsnede te maken. Gebruik een ‘foto-editor zoals een versie van Photoshop. Je foto moet 850 x315 pixels worden. De makkelijkste manier om dit te doen, is door de crop tool (uitsnijden) knop te gebruiken. Hiermee kun je makkelijk een uitsnede van je foto maken. Je zet bij hoogte en breedte de afmetingen die eerder genoemd zijn en gaat opzoek naar de juiste uitsnede. Ben je zeker van je zaak? Dan maak je de uitsnede definitief en sla je de foto op.

Hou er bij het uitsnijden rekening mee dat links onderin je foto een profielfoto wordt geplaatst. Zorg er daarom voor dat hier geen belangrijke informatie staat.

Hoe ziet jou facebookomslagfoto eruit? Deel hem in onze Lezersgallery

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien