Pentax Optio VS20 met verticale bedieningsknoppen

Julian Huijbregts 1818
Pentax brengt de Optio VS20 op de markt. De compactcamera heeft 20x optische zoom, maar valt vooral op door zijn extra set bedieningsknoppen. Hiermee kun je de sluiter en de zoomlens ook gemakkelijk bedienen als je de camera in portretstand gebruikt.

Voor veel digitale spiegelreflexcamera's zijn batterijgrepen te koop. Deze uitbreiding zorgt niet alleen voor een grotere accucapaciteit, maar voegt ook meer houvast en een extra sluiterknop toe. Dat komt vooral van pas als je veel portretten maakt en de camera verticaal vasthoudt.

Bij compactcamera's heb je deze mogelijkheid niet. Pentax komt nu met een alternatief, een camera met ingebouwde verticale bedieningsknoppen. De 16-megapixel Pentax Optio VS20 heeft daarnaast 20x optische zoom met macro-functie en een groot 3-inch lcd.

De Night Snap-modus moet er voor zorgen dat je ook in slecht verlichte locaties uit de hand nog goede foto's kunt maken ,met weinig onscherpte en ruis. Vanaf midden februari is de camera verkrijgbaar voor een adviesprijs van 209 euro.

 Pentax Optio VS20