Peak Design Micro Clutch handstrap ontworpen voor mirrorless

Redactie digifoto Starter 325

In 2014 vond Peak Design de camerariem opnieuw uit met de Slide en Clutch, en gebruikte Kickstarter om ze met de wereld te delen. Zowel de Peak Design Slide als de Clutch boden nieuw en beter comfort voor DSLR-eigenaars. Dit jaar lanceerden ze via een Kickstarter-campagne een verbeterde oplossing voor bezitters van mirrorless camera's, de Peak Design Micro Clutch.

Transcontinenta BV introduceert de Peak Design Micro Clutch: De ultieme handstrap voor mirrorless camera's.

Peak Design heeft de Micro Clutch om twee redenen ontwikkeld: 
"Camera's zijn meestal kleiner geworden, maar handen zijn meestal even groot gebleven. Deze feiten kunnen niet vreedzaam naast elkaar bestaan zonder een soort hulpmiddel om hun tegenstrijdige aard te overbruggen. Daarom hebben we de Micro Clutch" gemaakt. 

Peak Design Micro Clutch: Bescherming en comfort voor kleine mirrorless camera's in elke situatie

De eerste in zijn soort. De Peak Design Micro Clutch is een handstrap die speciaal ontworpen is voor kleine mirrorless camerabody's. De Micro Clutch is perfect voor elke activiteit waarbij bescherming tegen het laten vallen van de camera en comfort essentieel zijn, of het nu gaat om straatfotografie, actieve buitenopnamen of een uitgebreide portretsessie in de studio. 

Een prachtig laag profiel, machinaal bewerkte aluminium basisplaat verbergt een verborgen bevestigingsgereedschap, waardoor de batterij in een handomdraai bereikbaar is. Micro Clutch komt ook met een verwijderbaar statiefplaatje voor gebruik met Capture, PD statieven en Arca-Swiss compatibele statieven van andere merken. Een ingebouwd Ankerbevestigingspunt maakt het gebruik met elke PD-camerariem mogelijk.

MOOI ONTWERP MET EEN LAAG PROFIEL

Deze topklasse handstrap is speciaal ontworpen voor kleinere mirrorless camera's en vormt een perfecte aanvulling op de esthetiek van je camera. In tegenstelling tot traditionele DSLR polsbandjes die je handpalm tegen de camerabehuizing drukken, biedt de Hypalon vingerlus plaats aan 2 tot 4 vingers voor totale veiligheid. Dankzij de axiale bandbevestiging past de band zich aan de vorm van je hand aan, en het microvezel wicking pad zorgt de hele dag door voor comfort. Micro Clutch biedt veiligheid, stabiliteit en comfort in één prachtig ontworpen pakket.

Het unieke ontwerp van de Peak Design Micro Clutch geeft je een heerlijke combinatie van superieure grip en verbeterd comfort, zonder je te beperken in de toegang tot de knoppen aan de voorkant, achterkant en bovenkant van je camera.

Compatibel met mirrorless camera's

De Peak Design Micro Clutch past op een groot aantal mirrorless camerabody's. Kies het L-plaatmodel voor mirrorless camera's met een uitgesproken handgreep en het I-plaatmodel voor camera's met weinig of geen handgreep. Voor DSLR-camera's raden we aan de originele Peak Design Clutch handstrap te gebruiken. Bekijk de compatibiliteitstabel van de Micro Clutch om te zien welke model (L of I) perfect past bij je camera.

Unieke mogelijkheden

  • Volledige toegang tot de bediening van de camera aan de voorkant, achterkant en bovenkant 
  • Riem gemakkelijk aan te passen aan de grootte van je hand of camera 
  • Magnetisch geïntegreerd verwijderingsgereedschap voor snelle en gemakkelijke toegang tot de accu
  • Laag profiel geanodiseerde aluminium basisplaat
  • Meegeleverd statiefplaattje voor compatibiliteit met Capture-, PD-statieven en ARCA-statieven van andere merken
  • PD Anker bevestigingspunten voor compatibiliteit met alle PD riemen
  • Duurzaam gebouwd
  • 100% koolstofneutraal
  • Gemaakt van gerecycled aluminium
  • Levenslange garantie

Beschikbaarheid en prijzen

De Peak Design Micro Clutch is zeer binnenkort te koop bij de Peak Design dealers en verkooppunten in de Benelux. De adviesverkoopprijs voor de Peak Design Micro Clutch L-plate en I-Plate bedraagt € 74,99. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie