Pas op! Losse batterijen verboden in het vliegtuig

Pas op! Losse batterijen verboden in het vliegtuig

Fokelien Broekstra 3082
Een geopende verpakking met losse batterijen meenemen in het vliegtuig mag niet meer. Dit in verband met de veiligheid en de kans op brandgevaar.

Veiligheid

Vanwege veiligheidsoverwegingen is het verboden om losse batterijen mee te nemen in het vliegtuig. Zorg er dus voor dat je altijd een bakje om je batterijen hebt zitten of een ongeopende verpakking meeneemt. Het gevaar van losse batterijen is dat deze zouden kunnen gaan lekken en in brand kunnen vliegen. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk als je ergens hoog in de lucht vliegt.  

Losse batterijen

Het is niet helemaal verboden om batterijen mee te nemen. Als ze nog in de originele verpakking zitten is het bijvoorbeeld geen probleem. Dit geldt niet alleen voor de handbagage maar ook voor de bagage in het ruim.  Je mag ook losse batterijen meenemen als deze individueel verpakt zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld folie om doen of je plakt de connectoren af met tape niet geleidende tape. Wat je ook kunt doen is een speciale batterijenhouder aanschaffen. Dit is een bakje waar vaak vier batterijen inpassen, die de batterijen goed afsluit. 

Wij wensen je met deze tips in iedergeval een fijne reis toe. 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien