Panasonic LUMIX S5II beste full frame expert camera volgens TIPA

Redactie digifoto Starter 1391

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten. En de Panasonic LUMIX S5II is dit jaar de beste full frame expert camera volgens TIPA

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

BEST FULL FRAME EXPERT CAMERA

Panasonic LUMIX S5II

Pro content creators zullen blij zijn met de mogelijkheden van deze hybride camera, die high-res foto's en zeer geavanceerde videofunctionaliteit kan leveren. Het is het eerste Lumix-model dat Phase Hybrid AF biedt, wat snelle en nauwkeurige autofocusprestaties sterk ten goede komt. De S5II beschikt over een nieuw Active I.S. (beeldstabilisatie) systeem dat speciaal is ontworpen om opnames te stabiliseren die tijdens het lopen worden gemaakt, een interessante ontwikkeling voor "on the ground" evenement reportages. De TIPA-leden waren onder de indruk van de interface van de camera, de vele opnamemodi en het actieve koelsysteem. Zij wezen ook op de indrukwekkende mogelijkheden van het toestel, waaronder een snelheid van 9 fps (mechanisch) en 30 fps (elektronisch), een groot dynamisch bereik en een indrukwekkende ISO-opnamemogelijkheid, uitbreidbaar tot ISO 50-204.800.

Info: panasonic.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie