Out Now: DIGIFOTO 6.2020

Christel  de Wolff 1033

DIGIFOTO 6.2020 is nu verkrijgbaar! Lees snel verder hoe jij jouw exemplaar kunt bemachtigen.

Helaas hebben door de lockdown alle boekhandels in Nederland moeten sluiten. Daarom kun je niet naar je favoriete boekhandel om de nieuwste editie aan te schaffen. In plaats daarvan kun je het magazine natuurlijk wel online lezen via diverse platformen, waaronder Readly en Magzine.nu en te bestellen in onze webshop

DIGIFOTO 6.2020

Het was een bijzonder jaar waarin er vanalles gebeurde, maar vooral veel NIET gebeurde. Het was een lastige periode voor veel bedrijven, en in de fotografiewereld was dat niet anders. Toch is het ons gelukt om dit jaar lekker veel apparatuur te testen, zoals je van ons gewend bent. Alle bijzondere gear van dit jaar en de bijbehorende beoordelingen vind je terug in deze speciale eindejaarseditie. Mocht je nog een uniek cadeau zoeken voor de feestdagen, voor jezelf of een ander, blader dan snel door! 

Inspiratie

Natuurlijk is er meer. Voor deze editie spraken we uitgebreid met dance fotograaf Rutger Geerling over zijn 25-jarig jubileum in de evenementenfotografie en de bijbehorende expositie in Museum aan het Vrijthof. Ook gingen we in gesprek met de kersverse Nikon Z 6 II-ambassadeur Jordy Brada over zijn beroepspraktijk, die hij wist te verleggen van evenementen- naar portretfotografie. Als laatste blikken we terug op de bijzondere verhalen en avonturen van Nordwin Alberts. De gepensioneerde kunstenaar wist indruk wist te maken door een oude zwart-wit foto digitaal in te kleuren en deze met ons te delen. Eenmaal in gesprek, bleken er nog veel meer verborgen verhalen te vertellen. 

Leren

In deze editie staat ook weer voldoende leerstof op het programma. Allereerst nemen we je mee in de achtergrond van beeldstabilisatie, wat is het, hoe werkt het en hoe werkt het vooral niet? Daarna bespreken we Vibration Reduction bij Nikon Z-camera’s. Verder leert Wilmar Dik je hoe belangrijk het is om een eerlijk uurloon te vragen voor jouw diensten. Laat je niet verleiden tot het laten zakken van je tarief, met als risico dat je eigenlijk veredeld vrijwilligerswerk aan het doen bent! 

William Ippel schrijft gepassioneerd over de verschillende soorten geheugenkaarten en de voordelen en nadelen van CF- en SD-kaarten. In een volgende editie zullen we ook andere soorten onder de loep gaan nemen. Tot slot leert Johan Elzenga je hoe je blauwe schaduwen, met name in winterse foto’s, kunt retoucheren en neemt Martijn Kort je mee in de bijzondere wereld van papiersoorten om jouw prints tot een nog hoger niveau te brengen. 

En meer...

Daarnaast zetten we het laatste nieuws voor je op een rij en staat er weer een verse portie inspiratie voor je klaar in zowel de boeken- als agenda rubriek. En los van de vele awards achterin, gaan we in deze editie ook nog aan de slag met de gloednieuwe Nikon Z 6 II, Silverfast 9-software, testen we de Fujifilm X-S10 en nog veel meer. Kortom, er valt genoeg te zien en te lezen.

Geniet van deze mooie editie en we wensen je alvast een fijn 2021 in goede gezondheid toe! 

DIGIFOTO webshop en abonnement

Voor 5,95 haal je DIGIFOTO 5.2020 in huis. Ontvang je onze magazines voortaan liever thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt voorgaande nummers ook los bestellen voor € 8,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel