OPPO onthult nieuwe generatie foldable smartphones tijdens INNO DAY 2022

Redactie 347
Smart device merk OPPO lanceert zijn tweede generatie foldable smartphones tijdens zijn jaarlijkse technologie-evenement INNO DAY 2022.

Naast de OPPO Find N2, de opvolger van de OPPO Find N van vorig jaar, introduceert het ook zijn eerste flip-style smartphone, de OPPO Find N2 Flip. Beide smartphones zijn na de onthulling beschikbaar in China. Bovendien is de Find N2 Flip OPPO’s eerste opvouwbare smartphone die begin volgend jaar wereldwijd op de markt wordt geïntroduceerd.

Lees ook: Review OPPO Reno8 Pro 5G: meer dan een camera

OPPO Find N2 Flip – Een verbeterde flip-ervaring

Met zijn eerste flip-style foldable smartphone introduceert OPPO een verbeterde oplossing voor de meest populaire stijl van opvouwbare smartphones op de hedendaagse markt. Na drie jaar ontwikkeling lost de Find N2 Flip vele pijnpunten op van eerdere klaptelefoons:

  • Het komt met het grootste coverscherm op een klaptelefoon. De gebruikerservaring wordt hierdoor verbeterd met een functioneler portretscherm om veelgebruikte taken uit te voeren, zoals het tegelijk weergeven van maximaal zes meldingen en het gemakkelijker bekijken van pas gemaakte foto’s.
  • De eerste flip-smartphone met een batterij die de hele dag meegaat dankzij de 4300mAh batterij en de aangepaste MediaTek Dimensity 9000+ chipset voor een efficiënter stroomverbruik.
  • De tweede generatie Flexion-scharnier met een verbeterd waterdruppelontwerp dat het interne scherm een nagenoeg onzichtbare vouw geeft.

Na de lancering in China, zal OPPO de Find N2 Flip begin volgend 2023 officieel wereldwijd lanceren, waaronder ook in de meeste Europese landen.

OPPO Find N2 – De lichtste horizontale foldable in de industrie

De OPPO Find N2 is de opvolger van OPPO's baanbrekende foldable smartphone, de Find N, die vorig jaar tijdens INNO DAY 2021 werd gelanceerd. Met een gewicht van slechts 233 gram is de zwarte vegan leather-versie van de nieuwe Find N2 de lichtste horizontaal opvouwbare smartphone in de industrie. Het toestel is daarmee zelfs lichter dan sommige traditionele vlaggenschip-telefoons. De Find N2 is ook zeer slank en is dichtgevouwen slechts 14,6mm dun. Samen met het unieke landscape-formaat van het binnenste scherm en het full-size buitenscherm, zoals in de originele Find N, biedt de OPPO Find N2 een praktische en intuïtieve ervaring voor dagelijks gebruik.

Tweede generatie Flexion-scharnier

Op basis van de eerste generatie Flexion-scharnier heeft OPPO voor de Find N2 een kleiner, dunner en robuuster scharniersysteem gemaakt. De nieuwe scharnier maakt gebruik van toonaangevende materialen, waaronder koolstofvezel en een hoge sterkte legering die wordt gebruikt in de luchtvaartindustrie en is opgebouwd uit 100 componenten. Hiermee bevat het 36 componenten minder dan de vorige generatie. Samen met optimalisaties van het scherm en de interne structuur, is het gewicht van de Find N2 met 42 gram aanzienlijk verminderd ten opzichte van de originele Find N. Desondanks blijft de kwaliteit gewaarborgd.

De verbeterde structuur van de tweede generatie Flexion-scharnier zorgt ook voor een minder zichtbare vouw in vergelijking met de vorige Find N. De vouw langs het midden van het binnenscherm van de Find N2 is 67% smaller. Door de verbeterde scharnier heeft de Find N2 ook geen opening wanneer het toestel gesloten is.

Schermen 

In het interne scherm van de Find N2 is ook koolstofvezel verwerkt, waardoor het gewicht verder afneemt en het geheel nog sterker wordt. De Find N2 kan tot 400.000 keer worden opgevouwen en toch goed blijven functioneren volgens de labtests van TÜV Rheinland.
 
Zowel het buitenste als het binnenste scherm van de Find N2 hebben een verversingssnelheid van 120Hz. De kleurtemperatuursensoren op beide schermen zorgen ervoor dat de beelden zich met nuance en precisie aanpassen aan de omgeving.

Het 7,1-inch binnenscherm kan een piekhelderheid van 1550 nits bereiken en wordt geleverd met een antireflectiefolie om de zichtbaarheid buitenshuis te verbeteren. Het 5,54-inch buitenscherm bereikt 1350 nits aan piekhelderheid en dankzij de verbeterde Flexion-scharnier is de rand van het buitenscherm met 47% verminderd ten opzichte van de originele Find N.

Toonaangevende prestaties en veelzijdige camera

Met de Snapdragon 8+ Gen 1-chipset, snelle 5G-snelheden, een grote 4520mAh batterij en 67W SUPERVOOC laden, is de Find N2 een van de krachtigste en snelst oplaadbare opvouwbare smartphones op de huidige markt.
 
De Find N2 komt ook met een gloednieuw drievoudig camerasysteem met Hasselblad-software en OPPO's krachtige MariSilicon X Imaging NPU. Het beschikt over een 50MP hoofdcamera met de Sony IMX890-sensor, een 48MP ultra-wide camera die ook kan worden gebruikt als macro, en een 32MP RGBW 2x telelenscamera die ruis vermindert voor betere portretten en zoommogelijkheden.

Aangepaste ColorOS-functies voor foldables

De OPPO Find N2 draait op een aangepaste software op basis van OPPO’s eigen besturingssysteem ColorOS 13. Hierin is het beste van Android 13 geïntegreerd voor een geoptimaliseerde software-ervaring op een groot scherm.
 
OPPO heeft de split-screen ervaring verder verbeterd, inclusief het iconische 2-vinger split-screengebaar dat vorig jaar op de Find N werd geïntroduceerd. Een veeg met twee vingers over het midden van het 7,1-inch binnenscherm activeert snel en gemakkelijk een split-screenweergave die het grote scherm volledig benut.

In de split-screenweergave kunnen gebruikers gemakkelijk een schermafbeelding maken van één of beide apps. Met een simpele veegbeweging van drie vingers naar links of rechts is het mogelijk een schermafdruk van die specifieke app te maken, terwijl een veegbeweging van drie vingers in het midden het hele scherm vastlegt.

Om optimaal gebruik te maken van de FlexForm-modus heeft OPPO ook de FlexForm Space voor de Find N2 gemaakt. Door het toestel één seconde te buigen wordt de FlexForm Space geopend. Hierin zien gebruikers recent gebruikte apps, films en muziek. De Find N2 verandert in een mini-laptop, waardoor gebruikers bijvoorbeeld een film kunnen bekijken op het bovenste scherm terwijl het onderste scherm als trackpad dient.

Info: oppo.com/nl

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie