Op zoek naar leesvoer? Een selectie toffe fotografieboeken

Redactie digifoto Starter 5008
Ben jij nog op zoek naar leesvoer om je vrije tijd mee door te komen? Wil je geïnspireerd worden of ben je juist op zoek naar lesstof? Wij hebben weer een mooie selectie van inspirerende en informerende fotoboeken voor je op een rij gezet. 

Rob de Winter
Photoshop op de iPad; Creativiteit voor onderweg

Photoshop, het bekendste beeldbewerkingsprogramma ter wereld, is nu ook geschikt gemaakt voor de iPad. Dit betekent dat je op een intuïtieve manier gebruik kunt maken van je vertrouwde Photoshop-voorzieningen: retoucheren, composities maken, lagen en het toevoegen van teksten. De Photoshop-interface is volledig vernieuwd, maar voelt toch vertrouwd. In dit praktische boek laat Rob de Winter door middel van inspirerende oefeningen en interviews met Photoshop-artiesten Ted Chin, Frankie Cihi en Magdiel Lopez zien hoe je het maximale uit Photoshop op de iPad haalt en hoe je dit programma combineert met andere bekende iPad-apps als Lightroom en Fresco. Dit boek staat vol lessen, interviews en verbluffende voorbeelden van werk dat gemaakt is in Photoshop op de iPad. In Photoshop op de iPad leert Rob je van begin tot eind alle functies en gereedschappen die je nodig hebt om het maximale uit Photoshop op de iPad te halen. 

Adviesprijs € 29,99 | ISBN 9789463562003 | Info mijn.cc/psipad 

Mothmeister
Dark & Dystopian Post-Mortem Fairy Tales

In het tweede – en luxere – hardcover salontafelboek brengt Mothmeister hulde aan de vele muzen die hun verontrustende en excentrieke droomwereld aangezet hebben. Deze variëren van kunstenaars over de hele wereld, legendarische figuren en mythen en een eigenzinnige taxidermie collectie tot desolate plaatsen waar Mothmeister's meest groteske en vaak melancholische personages werden geboren, zoals de macabere kapucijner catacomben van Palermo, de verlaten onaardse stad Pyramiden in Spitsbergen en de site van de ramp in Tsjernobyl.

Adviesprijs € 45,00 | ISBN 9789401473644 | Info lannoo.be

Hans Aarsman
De ene die alles ziet

De meeste mensen met een krant, lezen de kop, bekijken de foto’s, lezen misschien het artikel en slaan daarna de pagina om. Maar niet Fotodetective Hans Aarsman, hij struint iedere dag duizenden nieuwsfoto’s af op zoek naar een verhaal. De beste heeft hij bijeengebracht in zijn boek 'De ene die alles ziet’. Hans Aarsman is al sinds 2004 op zoek naar interessante foto’s. Als een fotodetective zoekt hij tussen de duizenden nieuwsfoto's interessant foto’s uit.  en denk het hele artikel hierbij weg. Op een foto staat de wereld stil, de perfecte gelegenheid dus om deze extra te bestuderen. ‘Elke keer is het mogelijk om een nieuw verhaal te zien in wat je op het eerste gezicht bekend voorkomt,’ vertelt Hans Aarsman. Hij heeft een selectie gemaakt van de spannendste, mooiste, meest verrassende stukken van de afgelopen zeven jaar. Deze foto’s inclusief het verhaal heeft verzameld en verwerkt tot het boek ene die alles ziet. 

Adviesprijs € 25,00 | ISBN: 9789463810784 | Info: uitgeverijpodium.nl

Werner Pellis
Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie, de beste foto's van de mooiste dag

Huwelijksfotografie is een hoogwaardige vorm van reportagefotografie. Om het goed te doen, wordt veel van de fotograaf gevraagd. Alles moet namelijk perfect gaan, want er is nauwelijks ruimte voor fouten. De techniek moet je tot in de puntjes beheersen. Om de mooiste dag in het leven van twee geliefden zo mooi mogelijk vast te leggen, heb je bovendien mensenkennis en inlevingsvermogen nodig. Daarnaast zijn goede zakelijke en promotionele vaardigheden van het grootste belang om boven het maaiveld uit te komen.

Dit boek behandelt deze aspecten van de huwelijksfotografie, zodat je als huwelijksfotograaf goed beslagen ten ijs komt en van de onvergetelijke dag voor het pasgetrouwde paar ook onvergetelijk beeld maakt. Over deze zaken krijg je advies en tips: techniek, apparatuur, belichting, objectieven, flitsen, poseren, het moment, hoe je de dag inricht, promotie en marketing, presentatie en hoe je het zakelijk aanpakt.

In het boek staan acht interviews met baanbrekende huwelijksfotografen uit Nederland en België. Zij geven je onmisbare inzichten en invalshoeken die je in je eigen werk kunt gebruiken. Door hun adembenemende beelden is dit ook een inspirerend kijkboek.

Adviesprijs € 34,99 | ISBN 9789463561914 | Info vanduurenmedia.nl/fotografie

Hans Aarsman

Maarten en Billie Slagboom
Hier woont alleen de tijd 

Met elke laag verf of strook behang die wordt aangebracht vullen nieuwe dromen, ambities en herinneringen de ruimtes in een gebouw. Totdat de laatste bewoner of werknemer de deur achter zich dichttrekt. Vanaf dat moment gaat de natuur, ongehinderd door een narratief, een alliantie aan met verpulverde verf en afbladderende kalk. In Hier woont alleen de tijd brengen Maarten Slagboom en zijn dochter Billie Slagboom gebouwen in beeld die door alles en iedereen zijn achtergelaten. Ze treffen er een zone van de verbeelding aan die het particuliere ver ontstijgt, een zone waar je je even nietig als levenslustig voelt. Want nergens is het leven meer aanwezig dan waar het is verdwenen.

Adviesprijs € 37,50 | ISBN 9789082948370 | Info: kyosei.nl

Meer weten van de gave avonturen van Maarten & Billie Slagboom? Lees dan het interview in DIGIFOTO Pro 2.2021!

François Henri van Dijk
Fotografisch atelier Van Dijk Rotterdam

De ‘gebruiksfotografie’ van François Henri van Dijk (1888-1977) maakt het beeld van Rotterdam in de twintigste eeuw veelzijdiger, rijker en vooral invoelbaar. Van Dijk verbeeldde als geen ander het hele scala van werkzaam Rotterdam: de technische ontwikkelingen in het bedrijfsleven, hardwerkende mensen én hun alledaagse huiselijke leven. Dit fotoboek presenteert een brede blik van binnenuit op een halve eeuw ‘Rotterdam in bedrijf’: bouwvakkers in de weer met cement op het dak van het Hotel Atlanta, geconcentreerde vrouwen op de inpakafdeling van de GlimFabriek, netjes gekamde jongens van de ambachtsschool en vrolijke reclamelopers van Vim-schuurpoeder. Opdrachtfotografie die de kijker meevoert naar de bedrijvige stad en zijn inwoners van die tijd.

Adviesprijs € 22,50 |  ISBN 9789490631147 | Info: uitgeverijdiafragma.nl

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie