Op reis met een kartonnen bord

Op reis met een kartonnen bord

Fokelien Broekstra 741
Op het eerste gezicht lijken de foto's misschien wat raar. Jinna Yang verloor haar vader aan kanker. Om zijn droom toch uit te laten komen nam zij hem op een kartonnen bord met zich mee op reis.

Kanker

De vader van Jinna overleed in 2012 op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De man was oorspronkelijk Chinees maar woonde in Amerika. Hij had een dochter, zoon en pleegdochter. In zijn eentje voedde hij zijn kinderen op. Een belangrijk onderdeel op de ‘bucketlist’ van haar vader was een wereldreis maken, hier is hijzelf door zijn ziekte niet meer aan toe gekomen.

Droom verwezenlijken

Jinna Yang, dochter en lifestyle fotografe, kon de dood van haar vader moeilijk verwerken. Ze bedacht een ludieke manier zodat haar vader toch zijn wereldreis kon maken. Met een kartonnenbord van z’n 1.80 meter hoog reisde Jinna door een groot deel van Europa.

De reis

Jinna Yang reisde iets langer dan een maand naar verschillende plekken in Europa. Zo bezocht ze o.a. IJsland, Parijs, Rome en Londen en nog een aantal andere landen. Op alle locaties ging ze samen met haar vader op de foto. De foto’s werken niet alleen goed voor haar verwerkingsproces. Volgens Jinna heeft ook de rest van de familie veel aan de foto’s. Wil jij meer werk van Jinna Yang zien? Bekijk dan haar Instagram of website.

afbeelding van Fokelien Broekstra

FokelienBroekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFokelien