Toffe locaties voor Urban Exploring

Onze top 3 Urban Exploring locaties

Aimée van Vuuren 2286

Urbex, kort voor Urban Exploring, is het bezoeken en vastleggen van (meestal) verlaten gebouwen en niet openbaar toegankelijke locaties. Wij hebben onze top 3 urbex-locaties voor je op een rijtje gezet.

1. Tsjernobyl, Oekraïne

Tsjernobyl ligt in het noorden van Oekraïne aan de rivier Pripjat. Tot de kernramp van Tsjernobyl woonden er ongeveer 15.000 inwoners, nu is het verlaten. 26 april 1986 werd er een test uitgevoerd in een kernreactor. Door enige nalatigheid ging dit fout en werd de kernreactor opgeblazen waardoor er radioactieve straling vrij kwam. Inwoners werden geëvacueerd en het is nog steeds verboden om in het gebied te wonen. Er worden al wel weer reizen georganiseerd waardoor een spannende Urban Exploring locatie toch net iets toegankelijker wordt.

Lees ook ons artikel met een interview met urbex-fotograaf Patrick Nijhuis.

2. Doel, België

Doel is een Belgisch dorp in de provincie Oost-Vlaanderen. Doel was een levendig dorp met zo’n 1300 inwoners. De huizen staan er nog, de mensen zijn grotendeels weg. Eind jaren 90 werd besloten dat de haven van Antwerpen werd uitgebreid, met een dok die dwars door Doel zou lopen. Mensen kregen de kans om vrijwillig het huis te kopen te zetten. Langzamerhand liep het dorp leeg. Je komt dichtgetimmerde huizen en graffiti tegen. Er hangt een spookachtig sfeertje alsof mensen ter plekke hun huis zijn weggerend. Perfect voor wat Urban Exploring.

3. Spreepark, Duitsland

Het Spreepark is een verlaten amusementpark in Berlijn. Het teruglopen van het aantal bezoekers moest het park haar deuren doen sluiten. Door gebrek aan geld zijn de attracties nooit weggehaald waardoor het een spookachtig gevoel geeft. Er worden rondleidingen gegeven door familie van toenmalige eigenaars, op eigen voet betreden is verboden. Ondanks dat je niet zelf kan ronddwalen in het verlaten park, vinden wij het een goede locatie voor Urban Exploring.  

afbeelding van Aimée1

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée