Nu verkrijgbaar: DIGIFOTO Pro 1.2023 - Alles over analoge fotografie!

Christel  de Wolff 783
DIGIFOTO Pro 1.2023 is nu verkrijgbaar. Abonnees ontvangen het magazine thuis vanaf 9 maart en een dag later is het magazine verkrijgbaar bij alle verkooppunten in de hele Benelux.

Nu verkrijgbaar in de (digitale) winkel!

Abonnees hebben het magazine op de mat mogen ontvangen. Vanaf nu is de editie ook (digitaal) te koop in onze webshop. Vanaf vandaag kun je jouw exemplaar aanschaffen in boekhandels in de Benelux. 

Voor 6,95 haal je DIGIFOTO Pro 1.2023 in huis. Ontvang je DIGIFOTO Pro Magazine voortaan liever thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor € 11,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Meer weten over onze digitale versies? Lees DIGIFOTO Pro online

DIGIFOTO Pro 1.2023

Digitale fotografie is anno 2023 niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Met onze smartphones hebben we 24/7 een degelijke camera op zak. Toch starten we deze editie van het jaar met focus op analoge fotografie. 

Analoge fotografie

Analoge fotografie is terug van (nooit) weggeweest. Jongeren gaan massaal aan de slag met wegwerpcamera’s, polaroidtoestellen en tweedehands analoge camera’s. Leica bracht de volledig analoge M6 opnieuw uit. Sommige fotografen beweren zelfs dat analoge fotografie beter is dan digitale, iets soortgelijks zien we bij muziek op vinyl.

In deze editie gaan we na of de liefhebbers van analoge fotografie gelijk hebben, of dat het slechts om nostalgie gaat. Daarnaast besteden we aandacht aan de verschillen in de werkwijzen. Wil je aan de slag met het ontwikkelen en/of afdrukken van analoge foto’s? Blader dan snel door naar onze tutorial. Is de DoKa niks voor jou? Leer dan hoe je optimaal gebruik kunt maken van de doordrukken en tegenhouden tools in Photoshop.

We gaan in gesprek met popfotograaf Gijsbert Hanekroot. Hij legde de groten van de popmuziek vast in de jaren zeventig. En portretfotograaf Marco Bakker doet een boekje open over zijn bijzondere ontmoetingen met kunstenaars, schrijvers en muzikanten.

Technologie en inspiratie

Natuurlijk negeren we de recente ontwikkelingen in de digitale fotografie niet in deze eerste editie van het jaar. We hebben de Canon EOS R6IIl Panasonic LUMIX S5II en Sony A7RV getest, drie hoogwaardige camera’s met hun eigen specialisme en kwaliteiten. 

Fujifilm X-photographer Marcel van Balkom vertelt over zijn prachtige landschapsfotografie en het belang van een middenformaatcamera. En we zetten Arjan de Jager, Cemal Kazankaya en Jacob Raymond de Boer in de spotlight. 

En nog veel meer...

In de rubriek Dokter Dré, beantwoordt onze fotografiedokter Dré de Man al jouw prangende fotografievragen.  Verder vind je in deze editie natuurlijk ook weer onze vaste rubrieken zoals de boeken en agenda-rubriek en natuurlijk zetten we weer een paar van jullie mooiste foto’s in de spotlight! 

DIGIFOTO webshop en abonnement

Voor 6,95 haal je DIGIFOTO Pro 1.2023 in huis. Ontvang je onze magazines voortaan liever thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor € 11,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Lees ook: Nieuw: DIGIFOTO MasterClass Landschapsfotografie

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel