Nu in de kiosk - digifoto Starter 4.2015

Nu in de kiosk - digifoto Starter 4.2015

Thomas Kouveld 3397
Het jaar 2015 loopt bijna ten einde, tijd voor champagne en oliebollen. En fotografie! In de nieuwe digifoto Starter 4.2015 neemt professional Vladislav Solovov je mee in de wereld van de partyfotografie, gaan we dieper in op fotograferen met lange sluitertijd en toont Monica van der Maden haar liefde voor het fotograferen van honden.

Basiscursus: Fotograferen met lange sluitertijd

Experimenteren met de instellingen van je camera juichen wij altijd toe! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lange sluitertijd. Het is een manier om creatieve en toffe foto's te maken. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? We vroegen vijf lezers om je er meer over uit te leggen!


Foto © Gilbert de Bruijn

Basiscursus: Beter flitsen

In het winterseizoen ben je meestal aangewezen op flitslicht als je binnen fotografeert. We geven een aantal tips hoe jij je flitsfoto's kunt verbeteren.


Foto © Mark Moed

Interview: Monica van der Maden

Wat doe je als je van honden en fotograferen houdt? Dan combineer je die twee gewoon en word je hondenfotograaf. Dat is precies wat Monica van der Maden deed. Al ruim vijf jaar legt ze als professioneel fotograaf viervoeters op de gevoelige plaat vast. 'Het karakter van de hond fotograferen, dat is mijn doel.'


Foto © Monica van der Maden

Foto's presenteren

Je hebt vast wel wat foto's in je verzameling waar je erg trots op bent. Die moet iedereen zien natuurlijk! Er zijn tegenwoordig echter zoveel mogelijkheden, zowel online als offline, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is de beste manier om jouw foto's goed tot hun recht te laten komen? Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje.

Tests

Uiteraard hebben we voor digifoto Starter 4.2015 de nieuwste apparatuur aan de tand gevoeld. Zo kun je ons verslag van de Olympus OM-D E-M10 Mark II lezen en zetten we de populairste direct-klaarcamera's van Fujifilm en Polaroid naast elkaar.

Lezersfoto's, fotowedstrijd en winnaar

Zoals altijd laten we onze lezers uitgebreid aan het woord over hun favoriete foto's. Daarnaast horen we Henk Pijnappels uit over zijn passie en vertelt Irene de Jong over het winnen van de fotowedstrijd 'Reisfun'.

Ben je uitgelezen of gaan je handen jeuken van de basiscursus Lange sluitertijd? De opgedane kennis mag je meteen inzetten voor de nieuwe fotowedstrijd! Je maakt kans op gave prijzen!.

Dit en nog veel meer lees je in digifoto Starter 4.2015. De editie is te koop in de kiosk voor 5,95 euro. Ontvang je het magazine liever thuis, neem dan een abonnement

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Ward Kuipers

Schrijfstijl