Nu in de kiosk: digifoto Starter 2.2015

Nu in de kiosk: digifoto Starter 2.2015

Joni Hendrix 2541
Hebben jullie de vakantie al geboekt? Vergeet dan niet de nieuwe digifoto Starter mee te nemen, want deze staat in het teken van vakantie! We geven je veel tips voor het maken van de mooiste vakantiefoto’s en hebben een aantal handige tassen en statieven voor op reis voor je uitgezocht. Daarnaast kun je rekenen op interviews met fotografen, tests van apparatuur en nog veel meer.

Basiscursus: Vakantiemomenten fotograferen

De vakantie is natuurlijk hét moment om met je camera op pad te gaan. Of je nou naar een heerlijk zonnig warm land gaat of in Nederland blijft, leuke vakantiemomenten kun je overal fotograferen. En met deze tips worden je foto’s dit jaar nog mooier. Ook leuk: de foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van onze lezers.


Foto © Pascal Alles

Basiscursus: Landschapsfotografie met een lange sluitertijd

Geen zin meer in standaard landschapsfoto’s waarop alles scherp is? Fotografeer dan met lange sluitertijden. Nico Zwanenburg weet hier alles van en geeft je veel tips.


Foto © Nico Zwanenburg

Handige foto-apps voor op vakantie

Een camera is niet in elke omgeving ideaal om mee te nemen. Hoe maak je toch perfecte foto’s van jouw vakantie? Met je smartphone! We hebben een aantal leuke en toffe foto-apps voor je op een rijtje gezet.

Naast het vastleggen van je trip met foto’s kan het ook de moeite waard zijn om de filmfunctie van je camera te gebruiken. Maar hoe doe je dit? Wij helpen je op weg.


Camera FV-5

Zo maak je mooie Instagramfoto’s

Instagram, wie kent deze populaire foto-app niet? Dit sociale medium bewijst dat je voor een mooie foto geen dure camera nodig hebt. Maar hoe maak je nou een mooie Instagramfoto? Experts Kitty de Jong en Herbert Schröer geven je tips hoe jij de mooiste Instagramfoto’s maakt met je telefoon.


Foto © Herbert Schröer

Tests

Zoals altijd hebben we ook deze keer weer apparatuur voor je getest. Zo testten we onder meer de Pentax K-S2, Nikon D5500 en Samsung NX500. Cameraliefhebbers komen in deze editie zonder twijfel aan hun trekken.

Lezersfoto’s, fotowedstrijd en winnaar

Naast bovenstaande onderwerpen staan er in deze editie weer een aantal lezersfoto’s en vertelt de winnaar van onze fotowedstrijd, Marloes van Antwerpen, het verhaal achter haar winnende foto. Daarnaast hebben we nog een koopgids met tassen en statieven voor op reis voor je samengesteld en gaan we in gesprek met lezer Riekel de Groot. Voor onze nieuwe fotowedstrijd dagen we je uit om foto’s te maken (en bewerken) met een telefoon. In deze editie staan genoeg tips hoe je dit goed kunt doen.

Dit en nog veel meer lees je in digifoto Starter 2.2015. De editie is nu te koop in de kiosk voor 5,95 euro. Ontvang je het magazine liever thuis? Neem dan een abonnement. Voor 21,50 euro krijg je vier edities thuisgestuurd!