Nu in de kiosk: digifoto Starter 1.2016

Peter Güldenpfennig 4513
De nieuwe editie van digifoto Starter ligt nu in de winkels. In dit nummer lees je alles over het maken van groepsportretten, bespreken we de Nikon Coolpix P900 en vertellen we je hoe je werkt met een model.

Basiscursus: Groepsportret

Het fotograferen van groepen kan lastig zijn. Daarom legt Carolien Boogaard je uit hoe je een groep het beste kunt vastleggen. Van verwachtingen tot compositie, alles komt aan bod in deze basiscursus.


Foto © Carolien Boogaard

Fotograferen in 4K

De 4K-resolutie biedt interessante technieken om spannende opnames te maken. We zetten de nieuwste en interessantste technieken op een rij.

Terugkeer van de direct-klaar camera

Met de Polaroid Snap lijkt de direct-klaar camera een terugkeer te maken in het fotografielandschap. Wij gingen ermee aan de slag.

Basiscursus: Werken met een model

Voor jouw ontwikkeling als fotograaf is het een goed idee om te werken met een model, maar hoe doe je dat? Fotograaf Jim de Sitter en zijn model Lena van Hout helpen je door uit te leggen hoe zij samen werken.


Foto ©  Jim de Sitter

Starten met vloggen

Het vlog-format wordt met de dag populairder, maar hoe start je nu een eigen vlog? We zetten de noodzakelijke apparatuur op een rij en geven je tips.

Op pad met Humans of Amsterdam

Debra Barraud legt het menselijke hart van Amsterdam vast in haar succesvolle fotografieproject Humans of Amsterdam. We liepen een dag met haar mee.

Lezersfoto's, fotowedstrijd en winnaar

Zoals altijd laten we onze lezers uitgebreid aan het woord over hun favoriete foto's. Daarnaast horen we Bertina Bartlett uit over het starten van haar bedrijf en geven we tips om jouw foto's te retoucheren.

Ben je uitgelezen of gaan je handen jeuken van de basiscursus Studio portret? De opgedane kennis mag je meteen inzetten voor de nieuwe fotowedstrijd! Je maakt kans op gave prijzen!.

Dit en nog veel meer lees je in digifoto Starter 1.2016. De editie is te koop in de kiosk voor 5,95 euro. Ontvang je het magazine liever thuis, neem dan een abonnement.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanPeter