Nikon Z 26mm f/2.8: opvallend en licht

Redactie digifoto Starter 1398

Nikon heeft haar lichtste en platste objectief uit de Z-serie ooit geïntroduceerd. Met een veelzijdige brandpuntsafstand van 26mm, een zeer korte scherpstelafstand en scherpe NIKKOR Z-optiek is dit groothoekobjectief met vast brandpunt klein, maar klaar voor grootse ideeën. Fotografen kunnen bijzondere opnamen maken vanuit hun eigen unieke perspectief.

Nikon breidt haar assortiment uit met zeer compact Nikkor Z 26mm f/2.8 pancake groothoekobjectief

Met een gewicht van slechts 125 gram en een lengte van 23,5 mm is dit super platte en lichtgewicht groothoekobjectief met vast brandpunt ideaal voor creatieve fotografen. Door zijn bescheiden formaat valt het objectief nauwelijks op. De meegeleverde zonnekap met bajonetvatting voegt daarnaast geen extra gewicht toe en de kap kan worden uitgerust met filters van 52 mm voor nog meer creatieve mogelijkheden. Ondanks zijn kleine formaat is dit pancake-objectief zeer stevig gebouwd. De objectiefvatting is van metaal en de objectiefcilinder en alle bewegende delen zijn afgedicht tegen stof en waterdruppels.

Met de NIKKOR Z 26mm f/2.8 kunnen fotografen elke kans creatief benutten, of het nu gaat om straattaferelen, landschappen, interieurs of andere bijzondere locaties. De grote Z-vatting levert in combinatie met het grote maximale diafragma van f/2.8 geweldige prestaties bij weinig licht. Fotografen kunnen kortere sluitertijden gebruiken om snelle acties vast te leggen zonder aan helderheid in te leveren. Bij close-up opnamen is de kortste scherpstelafstand slechts 20 cm. Het onderwerp is dan haarscherp en de bokeh wordt benadrukt met een artistieke achtergrondonscherpte. Videomakers en vloggers hebben extra profijt van de grote beeldhoek van het objectief en de onderdrukking van focus breathing om prachtige opnamen te maken. Dit is ideaal voor weidse groothoekopnamen of het vastleggen van interviews met een realistische indruk van de omgeving.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon: “Dit uiterst veelzijdige pancake-objectief is misschien wel het platste objectief in ons huidige assortiment, maar wel met een solide constructie van NIKKOR Z kwaliteit. Dankzij de compacte afmetingen en indrukwekkende prestaties, is de lens een aantrekkelijke keuze voor fotografen die een subtiel objectief zoeken die bovendien ook ideaal is voor onderweg. Het is een uitstekende aanvulling voor elke fototas."

Overzicht van belangrijkste kenmerken: NIKKOR Z 26mm f/2.8

  • Plat groothoekobjectief met vast brandpunt van 26mm: veelzijdige brandpuntsafstand van 26mm (39mm equivalent van DX-formaat camera's) met groot diafragma van f/2.8. Maak heldere en scherpe opnamen bij weinig licht of leg actie vast zonder aan helderheid in te leveren.
  • Het platste full-frame groothoekobjectief in het Z-assortiment van Nikon: weegt slechts 125 gram en is slechts 23,5 mm lang. 
  • Uitstekende close-up: met een kortste scherpstelafstand van slechts 20 cm kun je close-up-opnamen maken en door het grote diafragma kun je de bokeh benadrukken voor prachtige achtergrondonscherpte.
  • Stevig: met de metalen objectiefvatting is dit platte objectief zeer stevig gebouwd. De objectiefcilinder is afgedicht om te voorkomen dat stof en waterdruppels het objectief kunnen binnendringen.
  • Geweldig voor video: de grote beeldhoek en de onderdrukking van focus breathing zorgen ervoor dat gebruikers met gemak prachtige filmopnamen kunnen maken. 
  • Aanpasbare instelring: de soepele en stille instelring kan worden ingesteld om o.a. ISO, diafragma, en belichtingscorrectie te regelen.
  • Geschikt voor filters: filters van 52 mm kunnen worden bevestigd op de meegeleverde zonnekap met bajonetvatting.

Beschikbaarheid en prijs NIKKOR Z 26mm f/2.8

De NIKKOR Z 26mm f/2.8 is vanaf begin maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 589,00

Info: nikon.nl

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie