Nikon introduceert de NIKKOR Z DX 24mm f/1.7

Redactie digifoto Starter 698

Nikon heeft haar assortiment NIKKOR Z DX-objectieven uitgebreid met het eerste DX-formaat objectief met vast brandpunt in de serie. Het NIKKOR Z DX 24mm f/1.7-objectief is lichtsterk en scherp, werkt fantastisch van dichtbij en presteert uitstekend bij weinig licht. Dit compacte en veelzijdige objectief met vast brandpunt is ideaal voor levendige alledaagse fotografie. 

Eerste crop-formaat Z-objectief met vast brandpunt in de serie 

De NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 heeft een gewicht van slechts 135 gram en is in combinatie met de Nikon Z DX-camera's een zeer compacte kit die gemakkelijk mee te nemen is en veel flexibiliteit biedt. De vaste brandpuntsafstand van het objectief van 24 mm biedt een beeldhoek die vergelijkbaar is met 36 mm op een full-frame-camera (FX). Dit biedt fotografen die de Nikon Z DX gebruiken flexibiliteit bij de kadrering, wat perfect is voor landschappen, straatfotografie, portretten, video en meer.

Met een maximaal diafragma van f/1.7, een kortste scherpstelafstand van 0,18 m en een grote, natuurlijk uitziende bokeh biedt dit objectief ook veel creatieve mogelijkheden. Gebruikers kunnen gemakkelijk scherpere opnamen maken in situaties met weinig licht of met een kortere sluitertijd bewegingen scherp vastleggen bij lagere ISO-waardes. Ze kunnen een echt gevoel van diepte creëren door onderwerpen te laten afsteken tegen prachtige, onscherpe achtergronden. Voor close-ups kunnen gebruikers scherpe opnamen maken, zelfs als de voorkant van het objectief maar 12,4 cm van een onderwerp verwijderd is. De kleine scherptediepte die mogelijk is met f/1.7 zorgt ervoor dat details in foto's en close-up-video's schitterend worden vastgelegd.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon Europe: "We zijn verheugd om Nikon’s Z-serie uit te breiden met het eerste DX-formaat objectief met vast brandpunt. De NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 biedt uitstekende beeldkwaliteit en veelzijdigheid: het is het perfecte objectief voor creatieve alledaagse fotografie en een geweldige toevoeging naast het standaardzoomobjectief".

Belangrijkste kenmerken van de NIKKOR Z DX 24mm f/1.7

  • DX-formaat objectief met vast brandpunt van 24 mm voor systeemcamera's: geweldig voor landschappen, straatfotografie, portretten en meer. De beeldhoek is vergelijkbaar met 36 mm op een full-frame-camera (FX). Leg het onderwerp vast van dichtbij of blijf op afstand om achtergrondelementen mee te nemen en beelden met meer context te creëren.
  • Groot maximaal diafragma van f/1.7: in combinatie met de grote Z-vatting laat je meer licht binnen. Houd de ISO laag en maak scherpe opnamen bij weinig licht of gebruik een kortere sluitertijd zonder helderheid op te geven.
  • Grote, natuurlijk uitziende bokeh: fotografeer met open diafragma met f/1.7 zodat je onderwerpen en portretten van het beeld afspatten of creëer een echt gevoel van diepte in foto's en video's.
  • Snelle, geluidloze autofocus: aangedreven door een stille stappenmotor.
  • Scherpe close-ups: met een kortste scherpstelafstand van 0,18 m maak je altijd scherpe foto's, zelfs als de voorkant van het objectief maar 12,4 cm van het onderwerp verwijderd is.
  • Uitstekend voor video: door een perspectief dat vergelijkbaar is met het klassieke beeld van 35 mm, geliefd onder filmmakers, is dit kleine objectief met vast brandpunt ook uitermate geschikt voor video's. Het objectief is muisstil en heeft geen last van focus breathing bij video.
  • Licht, compact en beschermd: een gewicht van slechts 135 gram met een compacte stofbestendige en druipwaterdichte constructie.
  • Meegeleverde zonnekap die geschikt is voor filters: de Nikon HN-42 zonnekap voorkomt beeldschaduwen en lichtvlekken tijdens opnamen. Het is ook mogelijk om filters van 46 mm op de zonnekap te bevestigen.

Beschikbaarheid en prijs NIKKOR Z DX 24mm f/1.7

De NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 is vanaf midden juni 2023 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 319,-.

Info: nikon.nl

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie