Nieuwe ontdekkingen Captions for Cas

Christel  de Wolff 1171
Op 1 mei van dit jaar startte het Nederlands Fotomuseum met het project Captions for Cas. Het museum roept nog steeds iedereen op om het te helpen het archief van Cas Oorthuys te beschrijven. Het museum hoopt met dit project mensen met specifieke kennis te bereiken en zo een grote slag te slaan met de registratie van dit Nederlands fotografische erfgoed.

Door deze beschrijvingen doet het Nederlands Fotomuseum veel nieuwe ontdekkingen. Zo weten zij sinds kort wie de twee Scheveningse vrouwen op onderstaande foto van Cas Oorthuys zijn. De één was mevrouw Aa Verbaan, de ander had de bijnaam bleke Bet (zoals veel Scheveningers een bijnaam hadden).

Captions for Cas Nederlands Fotomuseum

© Cas Oorthuys, Captions for  Cas

Naast deze ontdekkingen worden ook steeds meer thema's afgerond. De 19 Amsterdam-albums van Cas, het grootste thema van het project, is zo goed als afgerond. Dat betekent dat alle foto's in de albums een passende beschrijving hebben gekregen. 

Captions for Cas: je kunt nog helpen! 

Heb jij nog geen foto's van Cas Oorthuys beschreven maar denk jij dat jouw kennis het Nederlands Fotomuseum verder kan helpen? Meld je dan nu hier aan.

 

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel