Nieuwe modules en een nieuw onderkomen Fotoacademie

Redactie digifoto Starter 667
De Fotoacademie is verhuisd naar het CEC, het Cultureel Educatief Centrum Amsterdam, het culturele hart van de Bijlmer. 

Het CEC is een broedplaats voor talent en biedt ruimte aan culturele en educatieve evenementen. 

De Fotoacademie is blij met deze inspirerende en creatieve locatie die zez delen met diverse opleidingsinstituten, restaurants en een sportschool. In het Atrium is plaats voor events en exposities. 

Hun plek is uitnodigend en multifunctioneel, heeft veel licht, een eigentijdse inrichting en transparante uitstraling, passend bij onze opleidingen. De locatie is geheel gelijkvloers en bevindt zich op de begane grond. Naast de Fotoacademie ligt het atrium met exposities en ontmoetingsplekken. 

Linelle Deunk

Vanaf 1 januari 2023 is het nieuwe adres:  Fotoacademie | Bijlmerdreef 1289 | 1103 TV Amsterdam 

Vanaf nu is de opleiding Conceptueel Beeld geheel modulair te volgen 

Met de introductie van maar liefst 4 modules, Concept, Visie, Specialisatie en Verdieping & Reflectie, biedt de Fotoacademie toekomstige beeldmakers de kans hun opleiding geheel aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en ontwikkeling. 

In elke module (steeds een half studiejaar), ligt de nadruk op conceptuele en inhoudelijke ontwikkeling, gecombineerd met veel praktijk, zowel met stilstaand beeld (fotografie) als bewegend beeld (video). De lessen worden aangevuld met een of meer keuzeworkshops. 

In de Module Concept ligt de nadruk op concept- en procesmatig werken en legt de student eigen accenten op het gebied van onder andere sociale reportage, architectuur, portret, stilleven, mode en autonoom, al dan niet geënsceneerd. 

De Module Visie richt zich op het ontdekken en verdiepen van een eigen visie en de perfectionering van de gekozen technieken. Tevens bouwt de student de vaardigheden op het gebied van concept- en procesmatig werken verder uit. 

In de Module Specialisatie specialiseert de student zich niet alleen in een gekozen richting (zoals portret, studio, documentair, mode) maar ook in welk soort beeldmaker hij/zij is: conceptueel uitvoerend, conceptueel initiërend of autonoom. 

De Module Verdieping en Reflectie is een tussenmodule voor de student die het reguliere programma even wil onderbreken en de tijd wil nemen om te reflecteren op de eigen ontwikkeling tot nu toe. Hierbij kan gewerkt worden aan een of meer projecten of aan de verbetering en verdieping van het portfolio. 

Bart Koetsier

Open dag

Zaterdag 14 januari van 11.00 uur – 14.30 uur houdt de Fotoacademie open dag met demo’s, activiteiten, werk van studenten en veel informatie.  

Kijk voor meer informatie op fotoacademie.nl of bel met 020-5309260. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie