Nieuwe lichtsterke 50mm f/1.8 voor Panasonic LUMIX S-serie aangekondigd

Christel de Wolff 208
Panasonic is blij de introductie te kunnen aankondigen van een nieuwe standaardlens met vaste brandpuntsafstand en groot diafragma, de LUMIX S 50mm F1.8 (S-S50). Dit is de tweede toevoeging aan de serie van vier objectieven met een groot diafragma van f/1.8 gebaseerd op het L-Mount-systeem. In dit artikel lees je alles wat tot nu toe bekend is over het nieuwe objectief.

Dit is de tweede toevoeging aan de serie van vier lenzen met een groot diafragma van f/1.8 gebaseerd op het L-Mount-systeem. Er zijn vier f/1.8-objectieven in de LUMIX S-serie die even groot zijn en waarvan de positie van de bedieningselementen gelijk is, wat heel praktisch is in het gebruik. Als de camera bijvoorbeeld op een gimbal wordt geplaatst, kunnen deze lenzen snel worden gewisseld met minimale aanpassingen. De lenzen hebben allemaal een filtermaat van 67 mm, zodat dezelfde filters kunnen worden gebruikt.

Introductie Panasonic LUMIX S 50mm f/1.8

De LUMIX S 50mm f/1.8 bestaat uit negen lenselementen verdeeld over acht groepen, waaronder drie asferische lenzen, een ED (Extra Low Dispersion) lens en een UHR (Ultra-High Refractive Index) lens. De toepassing van drie asferische lenzen maakt zowel een uitstekende beeldweergave als prachtige bokeh-effecten mogelijk. Voordelen die alle f/1.8-objectieven in de serie bieden. De ED-lens onderdrukt chromatische aberratie effectief. De lens heeft een cirkelvormige diafragmaopening met 9 bladen, die prachtige ronde vormen creëert in de onscherpe achtergrond van opnames gemaakt met een open diafragma.

  • Veelzijdige lens met universele kijkhoek
  • Voor prachtige bokeh-effecten
  • Compact en licht ontwerp
  • Gemaakt voor hybridegebruik

Lees ook: DIGIFOTO Pro Ambassadeur Léon Wodtke aan de slag met: Panasonic LUMIX S5

Veelzijdig objectief

De LUMIX S 50mm f/1.8 is geschikt voor verschillende onderwerpen variërend van portret tot landschap. Hij presteert ook uitstekend bij het maken van video-opnames door een mechanisme dat focus breathing onderdrukt. Focus breathing is een groot probleem bij alle verwisselbare lenzen die specifiek voor het maken van foto's zijn ontworpen maar voor video-opnames worden gebruikt. Door toepassing van een diafragmaregeling in microstappen waarmee de belichting vloeiend kan worden aangepast, kunnen met de LUMIX S 50mm F1.8 lens video-opnames van professionele kwaliteit worden gemaakt.
Door zijn compacte formaat en lichte gewicht van 300 g is de LUMIX S 50mm F1.8 ideaal om mee te nemen op elke shoot. Het robuuste stof- en spatwaterbestendige ontwerp is bestand tegen zware omstandigheden, zelfs tegen temperaturen tot 10 graden onder nul. De lens kan dus in veel situaties worden gebruikt.

Meer Panasonic f/1.8  objectieven in de S-serie

Op dit moment wordt er gewerkt aan nog twee f/1.8-objectieven voor het lensassortiment van de LUMIX S-serie, een 24mm- en een 35mm-lens. Panasonic en de L-Mount Alliance zullen L-Mount-lenzen blijven ontwikkelen om het assortiment uit te breiden en te voorzien in de behoeften van klanten.

Info: panasonic.eu

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel