Nieuw: Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH

Redactie digifoto Starter 663

Een van deze sensaties was de introductie van de Leica M-serie in 1954, die tot op de dag van vandaag geschiedenis schrijft met M-camera's en M-objectieven. Een van deze legendarische M objectieven is nu verder verfijnd en presenteert zichzelf met de recentste high-end technologie met behoud van zijn compacte en lichtgewicht ontwerp: de Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH - voor nog meer flexibiliteit en vrijheid bij het fotograferen.

Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH

De nieuwe norm in standaardobjectieven. Het aloude Leica Camera AG zorgde meer dan eens voor een revolutie in de wereld van de fotografie. Met zijn standaard brandpuntsafstand van 50 mm is de nieuwe Summilux-M geschikt voor bijna elke fotografische situatie. Zoals alle M-objectieven wordt hij gekenmerkt door een onmiskenbaar hoge beeldkwaliteit. De nieuwe Summilux-M benut het volledige prestatiepotentieel van de nieuwe camerasensoren en biedt zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden uitzonderlijk contrastrijke en gedetailleerde resultaten. Bovendien zorgen 11 diafragmabladen, in plaats van de negen van het vorige model, voor een zichtbaar rondere en nog rustigere bokeh.

Nieuwe close-up mogelijkheden

De dichtstbijzijnde scherpstelafstand is ook verkleind van 70 cm tot 45 cm. Dit was alleen mogelijk door het speciaal door Leica-technici ontwikkelde dubbele nokkentandwiel. Als gevolg daarvan kon de scherpstelslag van de afstandsring, in vergelijking met het vorige model, sterk worden vergroot, zodat de scherpstelling over het gehele instelbereik nog preciezer is geworden. Tegelijkertijd zijn noch de kadergrootte noch de gevoeligheid van de scherpstelling veranderd, waardoor het objectief ook bij het scherpstellen in het uitgebreide close-up bereik bijzonder comfortabel in het gebruik is. Tot 70 centimeter vindt de scherpstelling zoals gebruikelijk plaats via de afstandsmeter van de digitale en analoge M-camera's. Voor scherpstellen in het uitgebreide close-up bereik tussen 70 en 45 centimeter is het nodig, na een discreet waarneembare weerstand, Live View op het scherm, de Visoflex of in de Leica FOTOS app te gebruiken.

Net als het 35 mm model uit de lichtsterke Leica Summilux-M serie is ook de Summilux-M 50 f/1.4 ASPH. nu technisch en optisch verfijnd. Zelfs de zonnekap heeft een rond ontwerp met een brandpuntsafstand van 50 mm. Hij is rechtstreeks in het objectief ingebouwd en kan op elk moment met een handomdraai worden uit- of ingedraaid. Net als het vorige model is de nieuwe Summilux-M 50 f/1.4 ASPH. verkrijgbaar in een zilverkleurige of zwart geanodiseerde uitvoering.

De klassieke brandpuntsafstand is geschikt voor alle huidige en alle toekomstige M-camera's, zo ook voor de hoge resolutie sensor camera's als de Leica M11 Monochrom en de M11. In combinatie met de Leica M-Adapter L kan de Summilux-M 50 f/1.4 ASPH ook gebruikt worden voor het fotograferen en filmen met een Leica SL2 en SL2-S. Dit is systeemcompatibiliteit "Made by Leica".

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH. is verkrijgbaar bij Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de Leica dealers in Nederland. De verkoopprijs van de Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH. zal € 4.550,00 inclusief btw bedragen voor de zwarte versie en € 4.750,00 inclusief btw voor de zilveren versie.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie