Nieuw: Insta360 X3 360 Action Cam

Redactie 739
Insta360 kondigt de Insta360 X3 aan, een 360 graden actiecamera die gemaakt is voor het social media tijdperk. Miljoenen mensen over de hele wereld zien zichzelf nu als "creators", en er is geen beter apparaat voor het vastleggen van creatieve en unieke inhoud voor sociale media dan een 360-actiecamera.

Met een nieuwe 1/2"-sensor en 2,29"-touchscreen is de Insta360 X3 de krachtigste camera die je in je zak kunt meenemen. Maak 5.7K 360 video met Active HDR en het Invisible Selfie Stick-effect, of 72MP foto's met verbluffende details. De X3 is ook te gebruiken als standaard actioncam met de modus Single-Lens, die geüpgraded is naar een scherp ultra-breed 4K beeld. Voor het bewerken van je opnamen is de Insta360-app een AI-krachtcentrale, met de intuïtieve reframing-tools om iedere actie magie te maken.

"Met de X-serie vinden we de point and shoot-actiecamera opnieuw uit om het voor iedereen gemakkelijker te maken om een contentmaker te zijn. De X3 is gebouwd om de volgende generatie te helpen hun creativiteit naar nieuwe hoogten te brengen,” volgens JK Liu, oprichter van Insta360.

Leg het onmogelijke vast!

De nieuwe Insta360 X3 verandert de manier waarop filmmakers het creatieve proces benaderen. Door eerst in 360 graden te filmen en later te herkaderen, kan één video op eindeloos veel verschillende manieren gemonteerd worden. Je zult altijd in staat zijn om je beste momenten vast te leggen, of dat nu het vangen van een grote golf is of het uitvoeren van een moeilijke truc. Je hoeft alleen maar op te staan, op te nemen en later in te zoomen in de Insta360 app. Dankzij de 360 graden-opname kun je van een Instagram post van 4:5 in een handomdraai een TikTok video van 9:16 maken, en zonder kwaliteitsverlies.

Verbeterde beeldkwaliteit

De 360-videokwaliteit van de X3 heeft ook een boost gekregen met de nieuwe Active HDR-modus, die wordt gestuurd door de nieuwe 1/2-inch sensor van de camera. Active HDR maakt gebruik van een innovatief algoritme om actiebeelden te stabiliseren, beeldschaduwen te minimaliseren en details te onthullen die andere actiecamera's missen in over- en onderbelichte gebieden. Kortom, de nieuwe 1/2"-sensor van de Insta360 X3 biedt een grote verbetering van de resolutie en beeldkwaliteit in vergelijk met zijn voorganger.

De X3 levert de meeste megapixels ooit in een 360 action cam met 72MP foto's voor ultra-gedetailleerde foto's. Hij maakt ook 8K 360 timelapses, perfect voor stadsgezichten en landschappen.

Nieuwe Me-mode voor perfecte selfies

Het ontwerp met dubbele lens van de X3 maakt ook effecten mogelijk zoals de Invisible Selfie Stick, waarbij de stick automatisch uit de opnamen wordt gesneden en een onmogelijk derde-persoonszicht wordt gecreëerd. Met de nieuwe Me-modus kan je nu epische onzichtbare selfie-opnamen maken met 60 fps, en zonder reframing. Deze stand stelt de beelden zo in dat de nadruk op jou ligt, terwijl de selfie stick onzichtbaar blijft. Nooit eerder waren onzichtbare selfie-foto's mogelijk zonder eerst in 360 op te nemen en later te herkaderen.

Als je een duidelijke voorstelling hebt van je inhoud en je maar één gezichtspunt nodig hebt, dan is de Single-Lens Mode onverslaanbaar. Deze modus is nu geüpgraded naar 4K-resolutie en is perfect voor meeslepende first-person beelden van de actie, vooral voor op de borst bevestigde opnamen. Een nieuwe brede 170° MaxView is ook beschikbaar bij 2,7K voor nog meer meeslepende POV's.

Bullet Time, het Matrix-achtige slowmotioneffect dat mogelijk is door de camera in een cirkel boven je hoofd te zwaaien, is ook verbeterd als het gaat om resolutie en framerates tot 4K 120 fps en 3K 180 fps.

Klaar voor iedere action!

Tijdens alle actie houden de zesassige gyroscoop en FlowState-stabilisatie van de X3 de video stabiel. Waar andere actiecamera's bij 45° uitvallen, houdt 360° Horizon Lock de horizon horizontaal, zelfs wanneer je de camera volledig draait.

De Insta360 X3 is robuust en waterdicht tot 10 meter. Er zijn ook extra lensbeschermers verkrijgbaar voor makers van actiesporten die nog meer bescherming nodig hebben.

Zelfs als je niet weet wanneer de actie gaat gebeuren, dan zal de X3 het toch vastleggen. De nieuwe Loop Recording-modus verandert de X3 in een dashcam, die continu video opneemt maar alleen de laatste minuten opslaat volgens het door jou ingestelde interval, waardoor je kostbare ruimte op je geheugenkaart bespaart.

Makkelijk en snelle bediening

De Insta360 X3 heeft dezelfde "reep chocolade" vorm als zijn voorgangers, maar voegt belangrijke upgrades toe om de bediening te vergemakkelijken, vooral tijdens de actie:

  • Een 2,29" touchscreen van gehard glas voor intuïtieve aanpassingen van de instellingen en voorvertoningen.
  • Vier knoppen maken het gemakkelijk om uw opname te bedienen, zelfs met handschoenen aan.
  • Direction Focus-audio zorgt ervoor dat de audio de actie volgt, zelfs wanneer je de camera steeds ergens anders op richt.
  • Een krachtige nieuwe 1800 mAh-accu voorziet de camera van stroom tijdens de actie.

AI-gestuurde editing

De Insta360 mobiele app maakt gebruik van AI-technologie om het maken van content te vergemakkelijken, door tools en effecten binnen handbereik te brengen waar je anders jaren ervaring voor nodig zou hebben. In Shot Lab kunnen makers meer dan 30 viral-waardige effecten vinden die in een paar tikjes gemonteerd kunnen worden - van de maffe Nose Mode tot de nieuwe cinematische Street Lapse en de bijzonder coole Sky Swap.

Hoe je je video wilt kaderen, bepaal je zelf, of je nu je telefoon fysiek in de richting beweegt die je wilt richten met Snap Wizard, een doel selecteert om te volgen met Deep Track 2.0 of aI de hoogtepunten voor je laat uitkiezen met Auto Frame. Foto's kunnen ook een magische behandeling krijgen met de nieuwe Photo Animator, die een statische foto voor je animeert. Voor filmmakers die de voorkeur geven aan een desktop workflow is er trouwens ook de Insta360 Studio software, voor een nauwkeurige bediening en een maximale resolutie.

Beschikbaarheid en prijzen

De Insta360 X3 is vanaf half september 2022 via de Insta360 verkooppunten in de Benelux. De prijs bedraagt € 539.99. Los verkrijgbare accessoires zijn onder meer lensbeschermers, een microfoonadapter, Quick Reader en een onzichtbare “cold shoe” voor het bevestigen van een lamp of microfoon.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie