National Geographic-fotograaf Kiliii Yuyan fotografeert IJsland met OPPO Find X5 Pro

Amy Janbroers 1122
Recentelijk kondigde OPPO zijn derde en nieuwste campagne aan in samenwerking met National Geographic. Deze campagne draait om het vastleggen van het IJslandse landschap door middel van de nieuwste OPPO Find X5 Pro. De campagne werd geleid door Kiliii Yuyan.

OPPO Find X5 Pro in IJsland

De ‘Empower Every Moment’ campagne van dit jaar, onder leiding van bekroonde National Geographic fotograaf Kiliii Yuyan, legt de focus op de uitzonderlijke vergezichten, trapsgewijze bergwanden en verborgen watervallen van IJsland. Dit alles wordt gefilmd en gefotografeerd met het laatste model van OPPO, de Find X5 Pro-smartphone.

De 4K Ultra Night Video-functie en Ultra HDR-fotografiecapaciteiten van de OPPO Find X5 Pro’s worden mogelijk gemaakt door OPPO’s zelfontwikkelde MariSilicon X Imaging NPU (Neural Processing Unit). Deze speciale chip herdefinieert het concept van nachtvideografie en -fotografie door opvallende 4K-beelden in het donker mogelijk te maken, zonder dat dit ten koste gaat van het onderwerp of de achtergrond in de afbeelding.

National Geographic-fotograaf: Kiliii Yuyan

Kiliii Yuyan, bekroonde National Geographic-fotograaf, blikt terug: “Een van de grootste uitdagingen van smartphonefoto- en videografie is het schieten van beelden bij weinig licht. Het is makkelijk om details te missen, evenals extreme lichte en donkere kleuren die fotografie naar een ander niveau kunnen tillen.” Kiliii Yuyan’s bekroonde werk heeft eerder de verhalen van het Arctische gebied aan het licht gebracht en menselijke gemeenschappen met het gebied verbonden. Met zijn zowel Nanaise (Inheems Siberisch) als Chinees-Amerikaanse roots, reisde hij af naar het Noordpoolgebied en werkte hij met zowel het dierenrijk als inheemse culturen. Kiliii heeft hierbij de avonturen en gevaren van de wereld gezien en beleefd, zoals ontsnappen aan instortend zee-ijs, achtervolgd worden door walvissen in Groenland en het vinden van verwantschap in verschillende uithoeken van de wereld.

Empower Every Moment: de campagne

Op 15 maart werd de ‘Empower Every Moment’ campagne gelanceerd, waarbij Kiliii’s reis door IJsland gevierd wordt. Tijdens zijn tocht ontdekte hij plekken zoals de iconische gletsjerlagune Jökulsárlón, het opmerkelijke zwarte zandstrand van Fauskasandur en de ruwe schoonheid van Kvernufoss, welke hij allemaal wist vast te leggen met de OPPO Find X5 Pro.

Naast de campagne met National Geographic geeft OPPO zes mensen de kans gegeven om IJsland zelf te ervaren. Door mooie momenten uit hun leven op Instagram te delen, kunnen deelnemers hun mooiste momenten inzenden via de hashtags #GetawayWithOPPO en #OPPOFindX5Pro. De inzendingen zullen door een onafhankelijk expertpanel worden beoordeeld op uniekheid, kwaliteit en ongepolijst fotografietalent.

OPPO Find X5 Pro

Het nieuwste model van OPPO, de Find X5 Pro, legt de lat voor premium design en smartphonefoto- en videografie nog hoger. Deze nieuwe smartphone zit vol toonaangevende features die consumenten in staat stellen om hun individualiteit op hun eigen manier uit te drukken.

De OPPO Find X5 Pro heeft een futuristische uitstraling met een strakke, verfijnde afwerking en biedt goede prestaties op het gebied van beeldverwerking, waaronder zelfontworpen MariSilicon X NPU, die fascinerende nachtopnames vastlegt. Bovendien bevat het toestel een royaal dubbel IMX766-camerasysteem, ongeëvenaarde prestaties, ultrasnelle 5G- connectiviteit en SUPERVOOC-snellaadtechnologie.

Meer info: oppo.com