Nabewerking: glimmende huid corrigeren

Nabewerking: glimmende huid corrigeren

Senta Bemelman 18127

Bij studiofotografie komen veel dingen kijken zoals het regelen van de belichting. Het model kan soms een glimmend voorhoofd krijgen door de warme lampen of de intensiteit van poses. Fotograaf Joe Edelman legt je uit hoe je dit makkelijk corrigeert op de foto.

Je haalt de glans  op twee manieren gemakkelijk weg. De eerste optie is door middel van Photoshop. Dit doe je door allereerst een nieuwe laag toe te voegen. Vervolgens selecteer je met de pipet-tool de juiste kleur rondom de glans. Daarna kies je de zachtste brush-tool (0 procent hardheid) en ga je ermee over de glanzendeplek heen.

In Lightroom wordt spot-healing-tool gebruikt. Open de afbeelding in de develop modus. Kies bij Feather voor een warde tussen 70 en 90 punten. Gebruik een zachte, kleine borstel. Verander de dekkingswaarde(opacity) totdat de verandering natuurlijk oogt.

Bekijk hieronder de volledige video met instructies.

Joe Elderman

Joe is ruim drie decenia actief als fotograaf. Zijn werk werd onder andere in de tijdschriften MAxim, Cosmopolitan, Get Fit en Shape gepubliceerd. Voor zijn commerciële carrière was Joe actief als fotojournalist voor onder andere de New York Times en The Los Angeles Times. Houd zijn YouTube-kanaal in de gaten voor meer leerzame video's

Heb jij een betere tip om de huid van jouw model mooi egaal te krijgen? Wij horen het graag in een reactie onder dit artikel. Bekijk ook deze Photoshop-tips voor een mooie egale huid op de foto.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta