M.Zuiko Digital ED 20mm f/1.4 PRO

Christel  de Wolff 838
OM Digital Solutions presenteert de M.Zuiko Digital ED 20mm f/1.4 PRO. Dit objectief is speciaal ontworpen voor het Olympus M4/3-systeem gepresenteerd en is het eerste objectief onder deze nieuwe merknaam.

Begin dit jaar ging de fotografie divisie van Olympus verder als nieuwe onderneming: OM Digital Solutions. OM Digital Solutions gaat door met de ontwikkeling van het OM-D camerasysteem en bijbehorende objectieven, waarvan dit 20mm-exemplaar de eerste is. 

De M.Zuiko Digital ED 20mm f/1.4 PRO levert een uitstekende resolutie en heeft een prachtige, zachte bokeh dat wordt verkregen door het ronde diafragma. De lensopbouw omvat 11 lenselementen in 10 groepen, waaronder Super ED- en ED-elementen, Super HR-elementen en asferische lenzen. Daarmee garandeert het scherpe beelden van hoek tot hoek, ook bij gebruik van de High Res Shot-modus van diverse camera's. De kortste instelafstand is 25 centimeter. De beeldhoek is vergelijkbaar met die van een 40mm full frame objectief. Het objectief is weerbestendig en heeft een filtermaat 58mm en een gewicht van 247 gram. 

Info: www.olympus-europa.com

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel

afbeelding van fvanerp_115306

Zit al een tijdje na te denken dit bovenstaand objectief aan te kopen?
Heb al jaren de M.Zuiko 17mm f1.8
Maar weet niet goed of dit objectief me een meerwaarde gaat geven t.o.v. de 17mm f1.8
Nergens is er een vergelijkende waarde te vinden
Maar misschien weet u of dit een upgrade kan zijn?
Bedankt voor een reactie als het kan?
fvanerp@telenet.be